Deprem korkuttu

Aydın'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremle birlikte halkın kısa süreli de olsa iş yerlerinden dışarı çıktığı, ancak herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yayınlanma: 25.11.2009 - 11:57
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 12.53'de meydana gelen depremin merkez üssü Aydın'ın Buharkent ilçesi. Deprem, Denizli merkez ile ilçelerde de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Denizli'de de hissedilen depremin, Aydın'ın Buharkent ilçesinde meydana geldiğini söyledi.

Kalafat, depremin merkez üssünün ilk anda Babadağ olarak açıklandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Deprem, Babadağ ve Buharkent'le aynı lokasyonda olduğu için ilk anda Babadağ olarak bildirilmişti. Depremin olduğu merkez, yerleşim birimi olarak baktığımız zaman birbirlerine çok yakın. Beş kilometreden az bir yakınlığı var. Onun için ilk anda merkez üssü Babadağ olarak tespit edilse de, Buharkent sınırlarında olduğu için merkez üssü verimizi düzelttik.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler