Depreme dua engeli

Yunanlı bir papaz, görev yaptığı manastırın da bulunduğu deprem bölgesinde Richter ölçeğine göre büyüklüğü 5'i aşan sarsıntıları, okunan özel dualarla durduklarını iddia etti.

Yayınlanma: 27.01.2010 - 13:20
Abone Ol google-news

Trikorfo bölgesi manastırının papazı Nektarios Mulatsiotis, basın organlarına gönderdiği elektronik postada, "geçen hafta başkent Atina'nın 160 kilometre kuzeybatısındaki Navpakto kenti ile Trikorfo'da kaydedilen, ev ve iş yerlerinde maddi hasara yol açan 5.2 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerin yanı sıra bunları izleyen onlarca artçı sarsıntının bir anda durduğunu, bunun da çevre manastırlarda okunan özel dualar sayesinde olduğunu" belirtti.

Deprembilimcilerin bölgedeki sarsıntıların kesildiğine dair açıklamalarını hatırlatan papaz, "kilisenin, depremlerin durması için duaları olduğunu, bunların özel törenlerle okunmasıyla sismik faaliyetin son bulduğunu" savundu.

Yunan basını ise papazın açıklamalarını eleştirerek, "2010 yılında, deprem kuşağındaki Yunanistan'da insanların bunlara inanabilmesi için ne kadar saf olmaları gerekiyor" sorusunu yöneltti.

Basın aynı zamanda papazlara, "Yunanistan'ın depremden korunma mekanizması için yapmak zorunda olduğu harcamalardan kurtulması için dua okumaları" çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler