"Depremzede öğrenciler yatılı okula yerleştirilecek"

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Van'da meydana gelen depremlerden etkilenen öğrencilerin diğer illerdeki pansiyonlu okullara yatılı olarak yerleştirilmeleri için gerekli planlamaların yapıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 14:03
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Van'da meydana gelen depremlerden etkilenen ve sınavlara hazırlanan ilköğretim 8. sınıf öğrencileriyle ortaöğretim 12. sınıf öğrencilerinin diğer illerdeki pansiyonlu okullara yatılı olarak yerleştirilmeleri için gerekli planlamaların yapıldığını açıkladı.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, öğrenim gördükleri okul türü, alan dalı dikkate alınarak üç il tercih etmeleri istenen öğrencilerin, tercihlerine göre yerleştirme işlemleri başlatıldı. Açıklamada, ÖZ-DE-BİR, TÖDER ve GÜVENDER yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu, Van'dan diğer illere yerleştirilen öğrencilerin, gittikleri illerdeki üyesi olan dershanelerden ücretsiz yararlanmalarının sağlandığı bildirildi.
 

"Depremde yaralanan öğretmenler istedikleri illere atanıyor"

Depremde yaralanan öğretmenler başta olmak üzere, eşini veya çocuğunu depremde kaybetmiş olan öğretmenlerin talepleri doğrultusunda istedikleri illere atamaları gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Deprem sonrası Van'daki okullardan hangilerinde eğitim öğretim yapılabileceği konusunda referans depremleri esas alınarak aletsel bir inceleme yapılması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden konunun uzmanları çalışmalarına başlamıştır. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Van'da meydana gelen artçı depremlerin devamıyla ilgili temaslar sürdürülmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler