Dersanede "duygusal ilişki" yasağı

Öğrencilerine "duygusal ilişki" yasağı koyan dershaneler arasına bir yenisi daha eklendi. Ankara'da faaliyet gösteren ANAFEN Dershanesi de öğrenci kayıtlarında ön koşulları arasına "Dershane içinde ki Kız-Erkek arkadaşlığını duygusal boyuta taşıyan öğrencinin kaydı silinir ve verdiği ücret iade edilir" şartını koydu.

Yayınlanma: 07.08.2011 - 12:44
Abone Ol google-news

Pİ Dershaneleri'nin ardından Ankara'da 27 yıldır Sayısal alanda öğretim veren ANAFEN Dershaneleri de öğrencilerine "duygusal ilişki" yasağı getirdi. Öğrencilere "Kız-Erkek arkadaşlıklarını duygusal boyuta taşımalarını" engeleyen dershanede kayıt formlarında "Dershane içinde ki Kız-Erkek arkadaşlığını duygusal boyuta taşıyan öğrencinin kaydı silinir ve verdiği ücret iade edilir" şartının getirildiği öğrenildi.

Matematik-Fen ağılırlıklı eğitim veren ANAFEN Dershanesi Genel Müdürü Metin Baklaya getirilen yasağı "Öğrencilerin Dershane içerisinde Duygusal ilişkileri olduğu zaman konsantrasyonları bozuluyor. Bu da derslerine olumsuz şekilde yansıyor. Dershanemiz öğrencileri, kılık, kıyafet, tavır ve davranışları ile öğrenciye yakışır şekilde hareket etmek ve Ortaöğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği hükümlerine uymak zorundadır. İlişkiyi duygusal boyuta taşıdığı tespit edilen öğrencilerin ilişiğini kesip, verdiği ücreti de kendisine iade edeceğiz. Tek amacımız daha iyi eğitim ilkelerini korumaktır. Öğrencilerin Dershane dışındaki davranışları ve tavırları bizi ilgilendirmez. Bizi sadece dershane içindeki davranışları ilgilendirmektedir" sözleriyle açıkladı.

Öte yandan; Anafen Dershaneleri, "Dershane'de Duygusal İlişki Yasağı Yayılıyor" başlığıyla yayınlanan haberlerde bahsi geçen "ANAFEN Dershanesi" ile hiçbir ilgilerinin olmadığını, dershanenin isimlerinin taklit edilerek kurulmuş bir dershane olabileceğini ve bu konu hakkında da en kısa sürede yasal işlem başlatacaklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler