'Devlet hackerlerı' 1 milyar kişinin bilgilerini çaldı!

Yahoo, 2013 yılında 1 milyar kullanıcısının hesap bilgilerinin "devlet destekli" bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 15.12.2016 - 08:39
Abone Ol google-news

 Yahoo'ya yapılan saldırı, dijital çağın en büyük kimlik hırsızlığına sahne olmuş olabilir. Tarihin en büyük hacker saldırısının tüm detaylarını haberimizde okuyabilirsiniz.

Shiftdelete'nin haberine göre; Dijital dünya geliştikçe, tehditler de o oranda büyüyor. 5-10 yıl öncesine kadar 1 milyon, 3 milyon, 5 milyon kullanıcının verileri çalındığında dünya çapında dijital alarm ilan edilirken bugün artık geldiğimiz noktada, Yahoo gbi dev bir firma, 1 milyar kullanıcının verilerinin çalındığını açıklayabiliyor ve dünya dönmeye devam ediyor.

Yahoo'dan yapılan son açıklamaya göre, Ağustos 2016'da Yahoo sunucularında tespit edilen açığı kullanan hacker'ların, 1 milyar kullanıcının tüm verilerini çalmış olabileceği şüphesi oluştu.

1 milyar Yahoo kullanıcısının tüm verileri çalınmış

Hacker'ların 1 milyar kullanıcının verilerine ulaştıklarını tespit eden Yahoo, bu veriler arasında, telefon numaları, email adresleri, şifreler, ev adresleri, fotoğraflar, e-mail kayıtları gibi verilerin olduğunun altını çiziyor.

Kısacası, dünyanın bir yerinde bir grup hacker, dünyadaki insanların yaklaşık %15'inin dijital kimlik verilerinin önemli bir bölümünü elinde bulunduruyor.

Eğer bir Yahoo hesabınız varsa ve bu hesap için kullandığınız şifreler, diğer dijital hesaplarınızın şifreleri ile aynı ise, şifrelerinizi değiştirmeye başlamanız için şimdi doğru zaman.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler