Devlet tazminatı ödemedi

Orgeneral Bahtiyar Aydın suikastıyla ilgili yargılanan ve beraat eden 74 yaşındaki Mehmet Emin Özkan'ın köyünün yakılması nedeniyle AİHM'den kazandığı tazminata devlet el koydu.

Yayınlanma: 11.10.2012 - 06:27
Abone Ol google-news

KCK Ana Davası’nın tutuklu sanıklarından Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayyip Temel’in cezaevinden yazdığı habere göre Orgeneral Bahtiyar Aydın suikastıyla ilgili yargılanan ve beraat eden 74 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın köyünün yakılması nedeniyle AİHM’den kazandığı tazminata devlet el koydu.

Mehmet Emin Özkan, 1996’da yaşadığı Lice’ye bağlı Yolaçtı köyünün yakılması üzerine ailesiyle birlikte Mersin’e göç etti. Orgeneral Bahtiyar Aydın suikastıyla ilgili tutuklanan Özkan, Adana Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde uzun süren yargılamanın ardından bu suçtan beraat etti. Ancak Özkan, dosyadaki başka suçlamalar nedeniyle ömür boyu hapse mahkûm oldu. Özkan, yakılan köyü ve evi için Türkiye aleyhine AİHM’de açtığı tazminat davasını kazandı. Ancak devlet Özkan’ın tazminatını ödemedi. 16 yıldır cezaevinde bulunan ve 74 yaşında olan Özkan, gördüğü işkenceler nedeniyle kalp, pros-tat, KOAH, hipertansiyon ve aort yetersizliği gibi birçok hastalıkla boğuşuyor.

Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu’nun, Bahtiyar Aydın cinayeti ve Lice’nin yakılması olaylarını araştırmasını isteyen Özkan, “İstenirse bana yöneltilen suçlamalardan tutalım, başıma örülen çoraplarla ilgili tüm bildiklerimi Meclis Araştırma Komisyonu’na anlatabilirim. Bu olayların yeniden araştırılmasını istiyorum. Dosya yeniden açılsın. Yeniden yargılama yapılsın” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler