"Devlet teröre karşı acz içinde"

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı H. Tugay Şen, devletin teröre karşı acz içinde olduğunu iddia etti ve "Devlet, cenaze törenlerinde ağlamaktadır" dedi.

Yayınlanma: 26.06.2010 - 10:54
Abone Ol google-news

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı H. Tugay Şen, devletin teröre karşı acz içinde olduğunu iddia etti ve "Devlet, cenaze törenlerinde ağlamaktadır. Aciz devlete son verilmeli, devlet güçlü kılınmalıdır" dedi.

Şen yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terörün, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesinin bir aracı olduğunu iddia etti. Şen, "Türkiye, terörle tehdit edilmekte ve parçalanmaya itilmektedir. ABD güdümünde ve AB kapısında teröre çare yoktur. Terörün zemini ise, Türkiye'nin emperyalizme bağımlı, yarı feodal toplumsal ve ekonomik yapısıdır. Artık yadsınamaz hale gelen bu gerçekleri tespit etmek yetmiyor. Tayin edici olan, bu tehlikeyi alt edecek programa sahip olmaktır" dedi.

 

Devlet teröre karşı acz içinde

Devletin teröre karşı acz içinde olduğunu iddia eden Şen, açıklamasında şöyle dedi:
"Devlet, cenaze törenlerinde ağlamaktadır. Aciz devlete son verilmeli, devlet güçlü kılınmalıdır. Bölücü teröre karşı devletin yaptırım gücü, milletin bütün olanakları seferber edilerek, kararlı ve etkin biçimde uygulanmalıdır. Türkiye, bölücü terör sorununu; devleti ve halkıyla, bütün gücünü seferber ederek çözmek durumundadır. Bölücü terörün kan döktüğü bir ortamda, 'kanı kanla yuğamayız' anlayışı aczin eseridir ve daha fazla kan dökülmesinin nedenlerindendir. Ülkemize hükmeden anlayışa göre, yurdumuzun Güneydoğu Bölgesi 'Başka bir Coğrafya'dır ve 'orada yaşayan insanlarımız' başka bir sosyolojik yapıdadır. Bu görüş PKK'nın görüşüyle aynıdır. Türk kavramını bir etnik gruba, bir ırka indirgeyen anlayış, Kürt yurttaşlarımızı kucaklayamamakta, onları itmektedir. Türk milleti, bir etnik grup veya bir ırk değildir. Atatürk'ün tanımıyla 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.' Bu tarihsel gerçeğe dayanarak, her etnik kökenden yurttaşımızı öz kardeş, tek millet anlayışı temelinde birleştirerek terörün ırkçı zeminini temizlemek zorundayız. Türkiye'de 'biz ve onlar' ayrımını kabul etmiyoruz. Türk de biziz, Kürt de biziz; hepimiz Türk milletiyiz."

 

"Çözüm: Milli hükümet, milli seferberlik"

Şen, partisinin teröre karşı politikasını açıklarken, "milli hükümet" önerdi. Şen şöyle dedi:
"Şüphesiz bu milli politikaların uygulanabilmesi için öncelikle bir Milli Hükümet'e gereksinim vardır. Türkiye bugün, iktidar mevzilerinden kuşatılmıştır. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nde 'eşbaşkanlık' üstlenen, ABD ile '2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma' imzalayarak hizmet sözleşmesi bağıtlayanların, bu milli politikaları uygulayabilmesi mümkün değildir. Öyleyse terörü alt etmenin öncelikli koşulu AKP Hükümeti'nden kurtulmak, Türkiye'nin bağımsızlığını, egemenliğini, toprak bütünlüğünü, huzur ve refahını sağlayacak, ana hatlarını ilan ettiğimiz bu programı uygulayacak Milli Hükümet'i kurmaktır.
İşçi Partisi bu programı savunduğu için tertiplerin hedefi olmuştur. Tertiplere boyun eğmiyoruz. Türkiye için biricik çıkış yolu olan 'Bağımsız Güçlü Devlet, Milli Hükümet ve Milli Seferberlik' Programını kararlılıkla savunmaya devam ediyoruz."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler