Dicle Üniversitesi karıştı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin bahar şenliği projesinin kendilerine sorulmadan yapıldığını iddia eden bir grup öğrenci, etkinlik alanında oturma eylemi düzenledi. Dağılmamakta direnen öğrencilerin taşlı saldırısına polisler de biber gazı sıkarak müdaha etti. Çıkan arbede sonunda 9'u kız 98 öğrenci gözaltına alındı.

Yayınlanma: 26.04.2010 - 19:48
Abone Ol google-news

Dicle Üniversitesi’nde SODES projeleri kapsamında yapılacak olan Bahar Şenliği olaylı başladı. Üniversitede öğrenim gören yaklaşık 150 öğrenci görüşleri alınmadığı gerekçesiyle etkinlik alanında 6 saatlik oturma eylemi yaptı. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin güvenlik önlemi aldığı eylemde öğrenciler kampus etkinlik alanını terk etmedi. Polisin üst üste yaptığı anonslar sonucu alandan uzaklaşmayınca bu kez devreye BTP’li ve İHD yetkilileri alana gelerek öğrencileşicileri ikna etmeye çalılaştı. Yaklaşık 2 saat süren ikna çabaları sonuçsuz kalınca bu defa devreye Emniyet Müdür Yardımcısı İlyas Burunak, girdi. Öğrenciler ile Burunak arasında ilginç diyaloglar gelişirken, eylemciler etkinlik alanından uzaklaştı.

Hürriyet'ten alınan habere göre ir süre etkinlik alanı dışında halaylar çeken eylemci öğrenciler daha sonra Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile beraberindekilerin alana geldiğini görünce alana yürümek istedi. Eylemcilerin alana girmesine müsade etmeyen polis ile öğrenciler arasıda arbede yaşandı. Polise taş atan öğrenciler biber gazı sıkılarak püskürtülerek gözaltına alındı. Kampus alanında kaçan göstericilerin çoğunluğu bu kez Fen Edebiyat Fakültesi önünde oturma eylemi yaptı. Fakülte önünde oturan tüm öğrenciler sırayla polis tarafından kelepçelenerek 9’u kız toplam 98 öğrenci gözlatına alındı.

Bu arada bahar şenliği projesi kapsamında etkinlik alanına gelerek halay çeken Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversite de okuyan öğrenciler arasında provakatör öğrencilerin bulunduğunu belirterek, şenliğe gölge düşürmek istediğini söyledi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler