Die Deutsche Kammerphilarmonie Bremen'in muhteşem konseri

UNICEF İyi Niyet Elçisi piyanist Gülsin Onay ve Die Deutsche Kammerphilarmonie Bremen 13 Şubat Çarşamba akşamı İş Sanat’ta klasik müzik severlerle buluştu.

Yayınlanma: 17.02.2013 - 20:02
Abone Ol google-news

Dünyanın en seçkin topluluklarını ve müzisyenlerini müzikseverlerle buluşturan İş Sanat, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir topluluğa ev sahipliği yaptı. Die Deutsche Kammerphilarmonie Bremen, Mozarteum Orchestra Salzburg’un daimi şefliğini de üstlenen, her yıl Salzburg Festivali’nde ve uluslararası turnelerde yer alan İngiliz şef Ivor Bolton yönetiminde Haydn’ın 60 No.lu Senfoni’sini besteciye, döneme sadık kalan yaratıcı ve dinamik bir yorumla çaldı. Konserin devamında uluslararası başarıya sahip, hocası Adnan Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanınan, UNICEF İyi Niyet Elçisi ve devlet sanatçısı Gülsin Onay, orkestra eşliğinde Mozart’ın 20 No.lu Piyano Konçertosu’nu yorumladı. Onay, konseri zamansızca aramızdan ayrılan İş Sanat’ın değerli yönetmeni Meriç Soylu’ya ithaf etti.

Topluluk, konserin ikinci yarısında Beethoven’ın “Prometheus’un Yaratıkları” isimli bale müziğini muhteşem yorumlayarak “Günümüzün en yetkin Beethoven orkestrası” olarak tanımlanmasının ne kadar yerinde olduğunu kanıtladı. Dakikalarca ayakta alkışlanan Die Deutsche Kammerphilarmoni Bremen tekrar sahneye çıkarak Mozart’in La clemenza di Tito operasinin uvertürü ile izleyiciyi selamladı.

issanat.com.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler