Diktatörlere karşı insan zinciri

Almanya'nın Hamburg kentinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen bir gösteriyle Mısır, Libya, Tunus ve Ortadoğu ülkelerindeki baskıcı rejimler protesto edildi ve bu ülkelerdeki insanların desteklenmesi amacıyla insan zinciri oluşturuldu.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 16:23
Abone Ol google-news

Jungfernstieg semtinde Alster Nehri kenarında toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu göstericiler, "Diktatörlüğe hayır" ve "Ortadoğu'da kardeşlerimizin yanındayız" yazılı pankartlar taşıyarak, Arap ülkelerindeki baskıcı rejimlere yönelik tepkilerini dile getirdi.

Gösteriye, "Yeşil Alternatif Liste" (GAL) adlı Yeşiller Partisinden bazı milletvekilleri de katıldı.

GAL Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Katharina Fegebank, Ortadoğu'da çok sayıda kişinin diktatör rejimlere karşı sokaklara döküldüğüne işaret ederek, muhaliflerin işkence gördüğünü, hapse atıldığını söyledi.

Fegebank, "Bu ülkelerin vatandaşları için dayanışmamızı göstermeliyiz ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden de aynı tavrı bekliyoruz. Özellikle İran ve Libya gibi ülkelerde baskıcı rejimler sonucunda yaşanan insan hakları ihlallerine karşı yardımcı olmalıyız" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler