Dışişleri Bakanı Davutoğlu Brüksel'e gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3-4 Aralık'ta düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

Yayınlanma: 01.12.2009 - 12:51
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında, Bosna-Hersek ve Karadağ'ın Üyelik Eylem Planı'na katılma talepleri, füze savunması, Afganistan, NATO-Rusya Federasyonu ilişkileri ve NATO'nun yeni Stratejik Konsepti'nin hazırlıkları konularının ele alınacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanları toplantısı çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi (KAK), NATO-Rusya Konseyi (NRC), NATO-Gürcistan Komisyonu (NGC) ve NATO-Ukrayna Komisyonu'nun (NUC) bakanlar düzeyinde toplanacağı belirtilen açıklamada, ayrıca ISAF'a katkı sağlayan NATO dışı ülkelerle de bir toplantı yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, Ahmet Davutoğlu'nun da bu kapsamda bazı muhataplarıyla ikili görüşmeler yapmasının beklendiği, ayrıca 3 Aralık'ta Belçika Dışişleri Bakanı Steven Vanevkere'nin ev sahipliğinde düzenlenecek transatlantik akşam yemeğine katılmasının öngörüldüğü kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler