Diyarbakır'da YSK protestosu

Diyarbakır'da BDP'li bir grup, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararını protesto etti.

Yayınlanma: 25.06.2011 - 20:01
Abone Ol google-news

Aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçalı, Diyarbakır bağımsız milletvekilleri Altan Tan ve Emine Ayna'nın da bulunduğu bir grup, BDP Bağlar İlçe Başkanlığı önünde toplanarak, Kayapınar İlçe Başkanlığı önüne doğru yürüyüşe geçti.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Tan, YSK'nın kararı karşısında tavırlarının net olduğunu söyledi. ''Bu iş düzelene kadar nerede bir AKP'li milletvekili görseniz selamı kesin'' çağrısında bulunan Tan, şöyle konuştu:
''Hiçbir şey olmamış gibi artık bu sokaklarda gezemezler. Eğer Türkiye'de yeni bir anayasa olacaksa yeni bir Türkiye olacaksa önce bu hırsızlık bitecek. Buradan Başbakan'a sesleniyoruz: Yapacağın birinci iş, bu hırsızlık malını sahibine iade etmendir. Bir Müslüman adama hırsızlık malı almak kesinlikle yasak. Eski zamanlarda hırsızlık olsaydı el kesilirdi. Yapacağın ilk iş bu milletvekilini istifa ettirip önce Hatip Dicle'nin yerini boşaltmak. Kendini Siirt seçimlerinde nasıl kurtardıysan, acilen çıkacaksın söz vereceksin ve diyeceksin ki 'parlamentoya gelin şu maddeleri hemen değiştirelim'. Sonra sevgili Hatip Dicle ve diğer bütün tutsaklar da hürriyetine kavuşacak. Çözüm istiyorsa yeni bir Anayasa istiyorsa demokratik bir Cumhuriyet istiyorsa bu iş bu kadar basit ama 'yok, gelin parlamentoya hele ondan sonra bakalım. Alavere dalavere Kürt Memet nöbete' dersen vallahi Kürtler burada, inananlar var mı? Hayır. Sizi bir daha kandırabilirler mi? Hayır.''

Yürüyüşün ardından gruptan bazı kişiler izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler