Doğanın fendi insanoğlunu yendi

İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle kül bulutlarının yayılması sonucu, Atatürk Havalimanı'ndan Avrupa ülkelerine yapılan uçak seferlerindeki iptaller artarak sürüyor.

Yayınlanma: 18.04.2010 - 08:55
Abone Ol google-news

Uçuş iptallerine, olayın dördüncü gününde yenileri eklendi. İstanbul'dan Avrupa ülkelerine yapılması planlanan 250'den fazla sefer iptal edilirken, orta ve kuzey Avrupa ülkelerine dün gerçekleştirilemeyen seferlere bugün Bükreş, Saraybosna, Üsküp, Zagreb, Belgrad, Priştine, Simferepol ve Moskova seferleri de eklendi.

Öte yandan, ülkelerine gidemeyen çok sayıda yolcu otellerde yer bulamayınca, kendi tercihleriyle Atatürk Havalimanı'nda beklemeye devam ediyor. Yolcular buldukları banklarda, boş ofis odalarında, yer bulamayanlar da yerlerde THY tarafından dağıtılan battaniyelere sarınarak dinleniyor.

Bu arada, havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA Catering şirketi de yolculara sabah çayı ve kahvaltılık ikramını sürdürüyor.

 

AB ULAŞTIRMA BAKANLARI OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

İZLANDA'DA YANARDAĞ PATLAMASI

 

Estonya Cumhurbaşkanı İlves karayoluyla geri dönüyor

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ve eşi Evelin, İzlanda'daki yanardağ patlamasından dolayı iptal olan uçak seferleri nedeniyle ülkesine karayoluyla gitmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı.


Hava sahalarındaki son durum

İzlanda'daki yanardağ patlamasının sonucunda oluşan kül bulutu, Avrupa'daki hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

 

11 Eylül saldırılarından bu yana hava ulaşımındaki en büyük aksaklıklara neden olduğu bildirilen toz bulutu nedeniyle çok sayıda Avrupa ülkesi bugün de hava sahasını kapalı tutmak durumunda kaldı.

Hava ulaşımının aksadığı 4. günde bazı Avrupa ülkelerindeki son durum şöyle:

Almanya: Hava sahası 02.00'ye kadar kapalı kalacak.

Avusturya: Hava sahasının en erken pazartesi 02.00'ye (TSİ 03.00) kadar kapalı kalması bekleniyor.

Belçika: Hava sahası bugün saat 14.00'e (TSİ 15.00) kadar kapalı tutulacak. Brüksel Havayolları pazartesi gününe kadar tüm uçuşlarını iptal etti.

Çek Cumhuriyeti: Hava sahası yarın 12.00'ye (TSİ 13.00) kadar kapalı tutulacak.

Danimarka: Hava sahası yarın 02.00'ye kadar (TSİ 03.00) kapalı kalacak.

Estonya: Hava sahası pazartesi gününe kadar kapalı.

Finlandiya: Hava sahası yarın 17.00'ye kadar kapalı tutulacak.

Fransa: Ülkenin güneyinde halen açık olan son havaalanları da bugün saat 14.00'den (TSİ 15.00) itibaren kapatılacak. Öğleden sonra itibariyle tüm Fransız havaalanları yarın saat 08.00'e kadar kapalı kalacak.

Macaristan: Hava sahası yarın saat 12.00'ye (TSİ 13.00) kadar kapalı tutulacak. Ancak hava trafiği kontrol yetkililerinin onayıyla bazı uçuşların yapılabileceği bildirildi.

İngiltere: Hava sahası yarın 01.00'e (TSİ 03.00) kadar kapalı kalacak.

İrlanda: Hava sahasını şimdilik bugün yerel saatle 13.00'e (TSİ 15.00) kadar kapalı tutacak. Ülkedeki Avrupa'nın en ucuz havayolu şirketi Ryanair, kuzey Avrupa uçuşlarını çift taraflı olarak yarın saat 13.00'e kadar iptal etti.

İtalya: Ülkenin kuzeyindeki hava sahası yarın 08.00'e (TSİ 09.00) kadar kapalı.

Litvanya: Vilnius havaalanına göre ülkedeki hava sahası bir sonraki duyuruya kadar kapalı tutulacak. Ancak havaalanının internet sitesinde yapılan açıklamada, Moskova'dan 12.40 (UTair Havacılık), Prag'dan 14.05 (Çek Havayolları) ve Riga'nın 18.05 (AirBaltic) uçuşlarının bugün Vilnius'a iniş yapması bekleniyor.

Norveç: Ülkedeki hava sahası Kristiansand'in kuzeyindeki bazı bölgelerde kısmen açıldı. Güneydeki Oslo Havaalanı, Stavanger ve Bergen gibi önemli havaalanları ise halen kapalı.

Polonya: Cuma gününden bu yana kapalı tutulan hava sahasının bugün kısmen açılmasının muhtemel olduğu bildirildi.

Rusya: Tüm havaalanları açık.

Slovakya: Hava sahası cuma gününden bu yana kapalı tutuluyor.

İspanya: Madrid havaalanı açık tutuluyor, ancak Iberia Havayolları Portekiz, İtalya'nın güneyi, Yunanistan ve Türkiye dışındaki tüm Avrupa uçuşlarını iptal etti.

İsveç: Hava sahası bugün bütün gün ve yarın günün ilk saatlerinde kapalı tutulacak.

İsviçre: Hava sahası şimdilik bugün 14.00'e (TSİ 15.00) kadar kapalı kalacak.

Ukrayna: Kiev'deki Borispol havaalanı açıldı.

 

Bulgaristan hava sahasın da kapatıldı

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı, İzlanda'daki yanardağın patlamasıyla oluşan kül bulutları nedeniyle, yerel saatle 09.00 itibarıyla tüm hava sahasının uçak seferlerine kapatıldığını bildirdi.

Komşu ülkelerin hava limanlarındaki kontrol kulelerine kararla ilgili bilgi verildiğini açıklayan bakanlık yetkilileri, kül bulutunun dün gece saatlerinde Bulgaristan'a ulaştığını kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler