Doktorlar saldırıları kınadı

İzmir Tabip Odası, doktorlara yönelik saldırıları kınamak amacıyla ''baret dağıtma'' eylemi başlattığını bildirdi.

Yayınlanma: 10.05.2011 - 17:24
Abone Ol google-news

İzmir Tabip Odası, geçen hafta hastanede iki asistan hekime yönelik saldırıda bulunulması nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, yaşanan olayların, doktorların iş güvenliğinin bulunmadığını, özellikle de acil serviste görev yapan doktorların can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ortaya koyduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
''Hekime yönelen şiddetin mimarları, bugün ülkemizde kelimenin tam anlamıyla canla başla çalışan hekimlere, ''çekin gidin'' diyebilecek kadar pervasızlaştıkça, bu şiddetin bitmeyeceği açıktır. Meslek örgütlerimiz kanalı ile bu yöneticilere hiçbir yere gitmeyeceğimizi, Hipokrat ve Galen'den beri bu topraklarda insanları sağlığına kavuşturmak için bulunduğumuzu belirttik. Şimdi bir kere daha belirtiyoruz; bizler burada olmaya devam edeceğiz, bizleri görmek istemeyenler, hastanelerimizi kime satmayı planlıyorlarsa onların yanına çekip gidebilirler. İşimizi yaparken her mesleğe mensup kişi gibi iş güvenliğimizin sağlanması yöneticilerin sorumluluğundadır. Herhangi bir hekim arkadaşımıza yönelen şiddetten, şiddeti uygulayan kadar bunu engelleme görevi olan yöneticilerde sorumludur. Halkımızı kendisini iyi eden, sağlığına kavuşturan doktora karşı şiddet uygulama noktasına getiren, sağlık sisteminin yanlışlıklarla dolu olması ve bu sistemi yaratanların hekimleri açık hedef haline getirmesidir.''

Açıklamada, tepki olarak ''iş güvenliği'' için hekimlerin baret takacağı belirtilerek, ''Biz asistan hekimler olarak, acillerde çalışan meslektaşlarımızdan başlamak üzere, baretsiz çalışma koşulu kalmamış diğer hekim arkadaşlara bu tepkiyi ortaya koymak için baret dağıtma eylemi başlattığımızı duyuruyoruz'' ifadesi kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler