Doktorlardan bir garip ev gezmesi

Sağlık Bakanlığı’nın seçim öncesinde, sağlık kurumlarındaki yöneticilere elektronik postalar göndererek ilginç talimatlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 09.04.2015 - 22:15
Abone Ol google-news

Bakanlık gönderdiği maillerde, sağlık tesisi yöneticilerinden, kurumda tedavi olmuş hastalarla birlikte tedaviyi veren doktorun evine ziyarete gitmesini istiyor. Yani bir nevi “teşekkür” ziyaretinde bulunulması gerektiği belirtiliyor. İkinci mailde ise yöneticilerden bu kez, sağlık kurumlarından hizmet alan hastaların evlerine ziyarete giderek, hasta ve yakınlarının geri bildirimlerinden oluşan kanaatler doğrultusunda raporlama yapması isteniyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, her iki uygulamanın AKP hükümetinin seçim yatırımı olduğunu belirterek, “Yönetici konumunda olan kişilerin adeta hükümetin memuru gibi çalışmaları isteniyor. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Yöneticilerin hastaların evine gitmesi başlı başına bir propagandadır” diyerek uygulamayı eleştiriyor. Dr. Hüseyin Demirdizen, “Hekimler, iş yerlerinde de zaten ciddi olarak şiddet olayları ile karşı karşıya kalırken; hastanın ileride yaşadığı bir durumda hekiminin evini öğrenmesi bazı tehditleri de beraberinde getirmez mi? Ortaya çıkacak her türlü şiddet olayının sorumlusu AKP hükümetidir” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler