Dolar zirvede, altın ve borsa çakıldı

Küresel piyasalarda hızla yükselen dolar Türkiye'de de güne sıçrama ile başladı ve 2.20 lirayı da aştı. Dolar fiyatları patlayınca altın fiyatları da dalgalandı son üç ayın en düşük seviyesine indi. Bu arada Borsa İstanbul'daki kayıp da yüzde 2'yi aştı.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 10:58
Abone Ol google-news

Küresel piyasalarda hızla yükselen dolar, güne sıçrama ile başladığı  Türkiye'de 2.20 lirayı, Borsa İstanbul Endeksi'nin kayıpları yüzde 2.0'yi aştı.

Haftanın ilk gününü 2.16 lira dolayında kapatan ABD para birimi, günün ilk işlemlerinde 2.1750 liradan işlem gördükten sonra kesintisiz yükseldi ve 2.2032 lira ile geçen Mart ayından bu yana en yüksek düzeyine çıktı.

EURO VE FAİZ DE YÜKSELDİ

Dolardaki yükselişe paralel olarak, parite etkisiyle yükselişe geçen euro da yeniden 2.80 lira sınırını aşarak 2.8384 liraya kadar yükseldi.

Piyasalardaki hareketlenme faizi de etkiledi ve Pazartesi günü yüzde 9'un altına inan gösterge tahvilin faizi bu düzeyi yeniden geçerek yüzde 9.11'e çıktı.

BORSA BANKALAR ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜŞTÜ

Dövizdeki hızlı tırmanış hisse senedi fiyatlarını ise düşürdü. Seans açılışında 82,183 puana kadar yükselen Borsa İstanbul Endeksi, dövizdeki yükseliş hız kazanınca inişe geçti yüzde 2.03 gerileme ile 81 bin puanın da altına inerek 80,500 puana kadar geriledi. BIST Mali Endeks'deki gerileme ise yüzde 2.25'i de aştı.

ALTIN FİYATLARI ÇAKILDI

Altın dolardaki yükselişin ardından verdiği kayıplar sonrasında bugün üç ayın en düşük seviyesine yakın işlem gördü.

Doların küresel çapta yükselişi altın fiyatlarını etkiledi. Altın dolardaki yükselişin ardından verdiği kayıplar sonrasında bugün üç ayın en düşük seviyesine yakın işlem gördü.

Spot altının ons fiyatı bugün 1,254 dolar seviyesine kadar geriledi. Dolar 1256 doların üzerinde işlem görüyor.

Dolar San Francisco Fed'in yayınladığı bir araştırmanın ardından para birimleri sepeti karşısında 14 ayın yeni en yüksek seviyesinde işlem gördü. Çalışmaya göre yatırımcılar bankanın faizleri daha uzun süre düşük tutup daha yavaş artırmasını bekliyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler