Domuz Gribi aşısı yolda

Aşı firması Sanofi Pasteur, domuz gribi (A/H1N1) aşısını üretmek için ilk adımı attı. Gerekli olan virüs örneğini alan firma, ''pasajlama'' adı verilen üretim sürecine başlayacak ve ardından ürün örneği üretilecek.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 07:51
Abone Ol google-news

Sanofi Aventis Grubunun aşı kuruluşu olan Sanofi Pasteur, kısa bir süre önce domuz gribi (A/H1N1) aşısını üretmek için gerekli olan virüs örneğini aldığını açıkladı.
Sanofi Pasteur'ün virüs örneğini almasıyla ''pasajlama'' adı verilen üretim sürecine başlanacak, ardından da ürün örneği üretilecek.

''Pasajlama'', virüsün aşı üretim aşamasına en uygun hale getirilmesi süreci anlamına geliyor. Yaklaşık 2 hafta sürecek pasajlama sürecinin ardından kalite kontrol işlemleri yapılacak ve aşı firması endüstriyel bazda üretime başlayabilecek duruma gelecek.
Sanofi Pasteur, grip aşısı üretimini Swiftwater, Pennsylvania ve Fransa Val de Reuil'daki tesislerinde gerçekleştiriyor.

(A/H1N1) virüsünün son günlerde Dünya Sağlık Örgütü bölgesi içinde yer alan en az 2 ülkede insandan insana bulaşması sebebiyle örgüt, pandeminin 5. aşamasına geçildiğini duyurmuştu.

Sanofi Pasteur Yönetim Kurulu Başkanı Wayne Pisano konuya ilişkin yaptığı açıklamada, virüsün aşı üretim ortamında ne kadar verimli kullanılabileceğini tespit edip geniş ölçekli aşı üretimi için gerekli örneği hazırlamak üzere çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Sanofi Pasteur, geçen yıl 1.6 milyar dozdan fazla aşı temin ederek dünya çapında 500 milyon dolayında kişinin bağışıklanmasını sağladı. Firma, 20 bulaşıcı hastalığa karşı koruma geliştiren aşı üretiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler