"Domuz gribinin domuzla alakası kalmadı"

Mikrobiyoloji ve İnfueksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Dr. Servet Alan, "Domuz Gribi'nin domuzlarla alakası kalmamıştır. İnsandan insana geçen tehlikeli bir vakayla karşı karşıyayız. 1 Mayıs 2009 tarihinde 44 ülkede 2 bin 371 olan vaka sayısı, 19 Haziran 2009 itibariyle 130 ülkede 44 bine yükselmiştir" diye konuştu.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 11:46
Abone Ol google-news

Marmara Belediyeler Birliği'nde düzenlenen seminerde konuşan Uzman Doktor Servet Alan, "Domuz Gribi'nin domuzlarla alakası kalmamıştır. İnsandan insana geçen tehlikeli bir vakayla karşı karşıyayız. 1 Mayıs 2009 tarihinde 44 ülkede 2 bin 371 olan vaka sayısı, 19 Haziran 2009 itibariyle 130 ülkede 44 bine yükselmiştir" diye konuştu.

215 üyesi bulunan Marmara Belediyeler Birliği, üye belediyelerine yönelik eğitim seminerlerine, Domuz Gribi konusuyla devam etti. Uzman Doktor Servet Alan, Domuz Gribi'nin kaynağı, bulaşma yolları, korunma yolları ve tedavisi hakkında detaylı anlatım yaptı.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreterliği görevini de yürüten Dr. Alan, Domuz Gribi konusunda yaptığı anlatımdan önce, tüm dünyada büyük ölümlere yol açan Veba, Kolera, İspanyol Nezlesi ve Sars gibi hastalıklar hakkında bilgiler verdi. Alan, dünya savaşlarından daha fazla ölümün, salgın haline gelen gripler yüzünden gerçekleştiğini belirtirken, Kuş Gribi'ninse nasıl bir seyir izleyeceğinin henüz tam olarak bilinemediğini söyledi.

Konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlarken, "Basın konuyu fazla mı abartıyor?" şeklindeki bir soruya ise Alan, "Basın konuyu abartıyor diyemeyiz. Dünyayı etkisi altına alan ciddi bir vakayla karşı karşıyayız. Konuya hakimiyet bakımından her gazetenin bir sağlık danışmanıyla çalışmasında veya yazılacak haberlerde konunun uzmanlarına danışmalarında fayda olabilir" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler