Dostluk artık kiralık

Japonya'da bir şirket, müstakbel eşlerine "çevrelerinin ne kadar geniş olduğunu" göstermek isteyenler için "kiralık arkadaş" hizmeti veriyor.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

Daily Telegraph'ın haberine göre şirket, düğünde konuk listesini kabartmak isteyenlere dost, iş arkadaşı ve akraba kiralıyor.

Düğün sahibine kiralık bir arkadaşın maliyeti 320 lira. Düğünde bu arkadaşın "dokunalıklı" bir konuşma yapması ise 160 liraya mal oluyor. Kiralık dostların düğünde şarkı söyleyip oynaması ise fazladan 80 lira ödemeyi gerektiriyor.

Ekonomik krizin bu hizmete olan talebi artırdığı belirtiliyor. İşsizlik ve artık giderek artan sayıda Japon'un yarı zamanlı işlerde çalışmaya başlamasıyla, sahte patron ve iş arkadaşına talebin arttığı belirtiliyor.

Arkadaşlar farklı amaçlarla da kiralanabiliyor. Şirket yetkilileri, geçenlerde bir damadın, ikinci kez evlendiği ve ikinci düğününde de aynı kişilerin bulunmasını istemediği için 30 kişilik bir dost ve akraba grubu kiraladığını söylediler. Kiralık arkadaş hizmeti, cenaze ve başka vesileler için de kullanılabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler