Dün gece CHP'de neler yaşandı?

"Yeni" CHP'nin milletvekili adaylarının belirlendiği yaklaşık 4 saat geç başlayan Parti Meclisi toplantısına Sinan Aygün, Aydın Ayaydın ve Mehmet Haberal isimleri damga vurdu. Aygün'ün adaylığı konusunda PM'de sert bir muhalefet oluşurken, yapılan oylamada 38 ret oyu verildiği öğrenildi.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 13:01
Abone Ol google-news

CHP’nin 3.5 saat gecikmeli başlayan yaklaşık 5 saat süren kritik PM toplantısına “sağ” kökenli adaylar damgasını vurdu. 5 saatlik PM’nin ardından listeleri değerlendirmek üzere MYK yeniden yaklaşık 1 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda il il listeleri değerlendiren PM üyeleri, ilk sarsıntıyı eski Genel Sekreter Önder Sav’ı listelerde göremeyince yaşadı. Bazı PM üyeleri Önder Sav’ın listelerde olmasını istedi ancak bu konuda bir oylama yapılmadı. Sav sarsıntısı atlatılmadan bu sefer Sinan Aygün’ün listelere üst sıradan girmesi gecenin en sert tartışmasını ortaya çıkardı. PM üyelerinin yarıya yakını Aygün’ün adaylığını eleştirdi. Aygün için oylama yaptırıldı. Aygün için oylama yapılırken 38 ret oyu çıktı. Ancak sadece ret oyları sayıldığı için Aygün’e onay veren ve çekimser kalan PM üyesi sayısına ilişkin oylama yapılmadığı için Aygün listedeki yerini korudu.

Tartışmalar devam ediyor

PM’de ikinci tartışma da eski ANAP’lı Aydın Ayaydın’ın İstanbul listelerinde kendisine üst sıralardan yer bulması nedeniyle yaşandı. Bir grup PM üyesi bu isme karşı çıkarken, “sosyal demokrat aday” istediklerini vurguladılar. Zonguldak 1. sırada yer alan Mehmet Haberal’ın da listeye alınmasına dair oylama yapıldı ve 17 ret oyu kullanıldığı bildirildi. Haberal’ın isminden çok Zonguldak sırasına karşı çıktığı kaydedildi.

PM üyeleri üzgün

listelerde kendilerine yer bulamayan veya son sıralarda kalan PM üyeleri de tepki gösterdi. Milletvekili listelerinde olmayan Didem Engin salonu terk ederken, gazeteci Enver Aysever, CHP’den istifa etti. Brçok PM üyesinin de listeye girememekten rahatsız oldukları ancak bu duruma CHP’ye zarar vermemek için ses çıkarmadıkları ifade edildi. Gece 02:00 sıralarında PM son bulurken, listeye giremeyen PM üyeleri binayı hemen terk etti. Listelerde yer bulan PM üyeleri ise partide bir süre daha kaldıktan sonra ayrıldı. CHP’nin yönetimi PM’den aldığı yetki ile gece boyu listeler üzerinde çalışmalarına devam etti. Ancak listelerin özüne dokunulmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler