"Dünya Barış Çanı" 27 Eylül'de çalacak

Dünya Barış Günü, Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği ve Türk-Japon Vakfı'nın 27 Eylül'de Ankara'da düzenleyecekleri törenle kutlanacak.

Yayınlanma: 25.09.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Türk-Japon Vakfı temsilcilerinin katılımıyla Ankara Botanik Parkı'nda 27 Eylül'de saat 11.00'de düzenlenecek "Dünya Barış Çanı" töreni ile dünya liderlerine barış için güçbirliği yapmaları çağrısında bulunulacak. Törene ayrıca, öğrenciler, izci grupları, sivil toplum örgütleri, diplomatik misyon temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981 yılında aldığı bir karar ile Eylül ayında oturumların başladığı tarihi, milletler ve halklar arasında barışın desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Dünya Barış Günü olarak ilan etti. Bu çerçevede BM Genel Merkezinde ve dış temsilciliklerinde her yıl 21 Eylül ve 21 Eylül'ü takip eden hafta boyunca dünyanın dört bir yanında barışa destek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.


Dünya barış çanı

"Dünya Barış Çanı Derneği", savaşları ve nükleer silahları yeryüzünden kaldırmak; açlıkla karşı karşıya olan ülkelere yardım etmek; kültür ve eğitim alanlarında uluslararası işbirliğini teşvik ederek Dünya Barışının tesisine katkıda bulunmak amacıyla 1954 yılında Chiyoji Nakagawa tarafından kuruldu. New York'taki Birleşmiş Milletler Binası önündeki ilk Barış Çanı ise dünyada kalıcı bir barışın gerçekleşmesi umuduyla, Birleşmiş Milletler Üyesi 65 ülkenin hibe ettiği metal para ve madalyonlardan yapıldı. Barış Çanı'na metal para hibe eden ülkelerin sayısı 106'ya, başkentlerine Barış Çanı'nın konulacağı yeri tespit eden ülkelerin sayısı 25'e ve Barış Çanı'na evsahipliği yapan ülkelerin sayısı 19'a ulaştı. Barış Çanı'na ev sahipliği yapan ülkelerden biri de Türkiye. Barış Çanı Ankara Botanik Parkında bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler