"Dünya saati" eylemine şirketlerden destek

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Coca-Cola, Dünya Saati (Earth Hour) eylemine destek vereceklerini açıkladı. Her sektörden katılım olan "Dünya Saati" (Earth Hour) eyleminde, iş merkezlerinin, tarihi binaların, reklam panolarının ışıkları da söndürülecek.

Yayınlanma: 27.03.2009 - 12:52
Abone Ol google-news

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve üye bankalar, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) iki yıldır gerçekleştirdiği 28 Mart'taki "Dünya Saati" (Earth Hour) eylemine destek vereceklerini açıkladılar.

Türkiye'de WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ettiği bu hareket, küresel iklim değişikliğine olumlu etki edeceği için büyük önem taşıyor. TBB ve üyesi bankaların yanı sıra, her sektörden katılım olan "Dünya Saati" (Earth Hour) eyleminde, iş merkezlerinin, tarihi binaların, reklam panolarının ışıkları da söndürülecek.

Coca-Cola'da eyleme destek veriyor

50'den fazla ülkede eyleme destek vereceğini açıklayan Coca-Cola, İstanbul'da Beşiktaş, 4. Levent, Nişantaşı Abdi İpekçi, Etiler Uçaksavar Sitesi'nde bulunan ofislerinin ve reklam panolarının ışıklarını söndürecek.

Coca-Cola'nın Atlanta'daki şirket merkezi ve World of Coca-Cola'nın yanı sıra Meksika'dan Kahire'ye, İtalya'dan Şangay'a, Norveç'ten Venezuela'ya kadar birçok merkezde bu eyleme destek verecek. Şirket, ABD ve Kanada'da Dünya Saati duyurularına destek olmak amacıyla yaklaşık 300 bin dolar bağışta bulunduğunu açıkladı.

Coca-Cola Şirketi'nin Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, "İklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmak, durdurmak ve nihayetinde geriye çevirmek için yapabileceklerimiz hakkında farkındalığı artırmak için ışık söndürme etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya Saati, insanların ışıkları kapatmak gibi küçük ve basit adımlar atarak iklim değişikliği gibi evrensel bir sorunla mücadeleye hız kazandırabileceklerinin mükemmel bir göstergesidir" dedi.


Ziraat Bankası da eyleme katılıyor

Türkiye İş Bankası, Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) ''Earth Hour (Dünya Saati)'' adıyla düzenlediği küresel ışık kapatma çağrısına katılacak.

İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek üzere WWF tarafından gerçekleştirilen ışık kapatma çağrısına bankanın, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da katıldığı belirtildi.

Açıklamada, ışık kapatma eylemine destek verilmesi için tüm iştiraklerini ve çalışanlarını bilgilendiren İş Bankası'nın yurt çapındaki tüm binaları ile genel merkezinin bulunduğu Levent'teki İş Kuleleri'nin ışıklarının, küresel ısınma konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla yarın akşam 20.30'da bir saat süreyle kapatılacağı bildirildi.


Condrad'dan destek

Hilton ailesi otellerinden Conrad İstanbul, Hilton İstanbul ve Hilton ParkSA'nın, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) girişimiyle yarın tüm dünyada aynı anda gerçekleşecek ''Earth Hour (Dünya Saati)'' eylemine hazır olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, geçtiğimiz 3 yılda tüm dünyada ''büyük ses getiren'' eylemin yarın tekrar gerçekleşeceği, 20.30-21.30 saatleri arasında sönecek ışıkların, ''insanlığın küresel iklim değişikliğini durdurmak için bir şeyler yapmak istediğini kanıtlamayı'' amaçladığı kaydedildi.

Açıklamada, tüm dünyada birçok kentten binlerce belediye ve firmanın, eyleme katılarak küresel ısınmaya farklı bir yaklaşımla ilgi çektiği ve doğal yaşamı koruma için harekete geçtiği ifade edildi.

Conrad İstanbul, Hilton İstanbul ve Hilton ParkSA'nın da aldığı önlemler ile iklim değişikliğine karşı gösterilen çabaya destek verdiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
''Hilton ailesi, 2006'nın haziran ayından beri Avrupa ve Afrika'daki 90 otelinde uyguladığı çevre koruma programı ile 2 yılda karbondioksit salınımını 28 bin 600 ton azalttı. 'We care!' programı ile enerji tüketiminde yüzde 15, su tüketiminde ise yüzde 8 oranında tasarruf sağladı.''
 

Condrad İstanbul ve Hilton İstanbul'dan misafirlerine mektup

Açıklamada, Conrad İstanbul'da güne özel bir menü hazırlanacağı, yarın mumlarla aydınlatılacak Prego Restaurant'ta misafirlere özel bir menü sunulacağı belirtilerek, lobi ve tüm açık alanların mumlar ile aydınlatılacağı otelde, ışıkların mümkün olduğunca kısılacağı, dış aydınlatmanın ise tamamen kapatılacağı bildirildi.

Conrad İstanbul'un, misafirlerini küresel ısınma konusunda bilgilendirmek ve eyleme katılmalarını sağlamak için de tüm odalara birer mektup göndereceği kaydedilen açıklamada, ''Mektup, misafirlerden, odalardaki ışıkları kapatmalarını ve banyoyu kullanmak isteyenleri ise özel kartları kullanmalarını rica ediyor. Conrad İstanbul'da 26 Mart-28 Mart tarihleri arasında konu ile ilgili bilgi vermek için özel bir stant kurulacak ve yeni gelen tüm misafirler konu hakkında bilgilendirilecek'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler