'Dünya Saati'ne 1 milyar katılım bekleniyor

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 3 yıl önce başlatılan 1 saat süreyle ışık kapatma eylemi olarak bilinen ''Dünya Saati''ne bu yıl 100'e yakın ülkeden 1 milyar kişinin katılmasının beklendiği bildirildi.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 09:22
Abone Ol google-news

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, 3 yıl önce dünya genelinde başlatılan ve her yıl beklenenin üzerinde ilgi gören ''Dünya Saati''nin (Earth Hour) dalga dalga yayıldığını söyledi.

Enerji üretimi amaçlı fosil atıkların kullanımı başta olmak üzere insan etkinliklerinden kaynaklanan küresel ısınmanın yavaşlatılmasına dikkati çekmek amacıyla bu eylemin gerçekleştirildiğini belirten Baştak, bu konuda tüm dünyanın elbirliği içinde olması gerektiğini ifade etti.

Baştak, küresel iklim değişikliğinin, doğal yaşamın dengesini bozan en ciddi sorun olduğuna dikkati çekerek, ''WWF Avustralya'nın Sydney kentinde 2007 yılında başlattığı Dünya Saati eylemi ile küresel ısınmaya karşı duyarlılığı artırmak hedefleniyor'' dedi.

Eylemin her yıl dalga dalga büyüyerek tüm dünyaya yayıldığını, geçen yıl yapılan eyleme ise 88 ülkenin 4 bin 159 şehirinde katılım olduğunu anlatan Baştak, şöyle konuştu:

''Bunların arasında Eyfel Kulesi, Mısır Pramitleri, Çin'deki Kuş Yuvası Olimpiyat Stadyumu, Brezilya'daki İsa Heykeli ve Sidney Opera Binası gibi mekanlar da yer aldı. Birçok ülkede bunun gibi ünlü yapılar ve mekanların eyleme dahil olması bizi çok mutlu etti. İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl yapılacak olan 1 saat süreyle ışık kapatılması eylemine ülkemizden de büyük destek bekliyoruz. İş yerleri, konutlar ve eğlence mekanları gibi yerlerde ışıkların 1 saat kapanması, eylemi amacına ulaştıracaktır. Bu yıl eyleme 100'ün üzerinde ülkede 1 milyar kişinin katılması bekleniyor.''

Eylem 27 Mart'ta

Baştak, bu yılki eylemin 27 Mart Cumartesi günü yerel saatle 20.30'da başlayacağını ve bir saat süreceğini söyledi.

Bu tarihte sönecek ışıkların, bir kez daha küresel iklim değişikliği üzerinde yaratılabilecek değişikliğin güçlü bir sembolü olacağını belirten Baştak, ''Dünya Saati ile İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılan dünya liderlerine önemli bir mesaj gidecek. Bu mesaj eyleme dünyanın her yerinden katılanların iklim değişikliği için bir şeyler yapmakta kararlı olduğunu gösterecek'' diye konuştu.

Türkiye'de gerçekleştirilecek etkinliğine katılmak isteyenlerin www.wwf.org.tr adresinden etkinlikler ile ilgili detaylı bilgi alabileceği, katılım formunu da doldurarak kampanyaya destek olabileceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler