Dünyanın en güçlü kadını seçildi

ABD'nin önde gelen dergilerinden Forbes 2009'un en güçlü kadınlarını seçti. Listede, Türkiye'den de bir isim bulunuyor. İşte dünyanın en güçlü kadınları...

Yayınlanma: 20.08.2009 - 09:50
Abone Ol google-news

ABD'nin önemli dergilerinden Forbes, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i bu yıl da ''dünyanın en güçlü kadını'' seçti. Böylece, Merkel dördüncü kez ilk sırada yer aldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, Forbes dergisi tarafından her yıl hazırlanan listede, bu yıl 48 sıra yükselerek 27.sırada yer aldı. Sabancı Holding'den konuyla ilgili yapılan açıklamada Güler Sabancı'nın , listede yer alan tek Türk iş kadını olduğu bildirildi.

Forbes dergisi, "Türkiye'nin en güçlü iş kadını olarak" tanıttığı Güler Sabancı ile ilgili şu bilgilere yer verdi:
"2004 yılında amcası Sakıp Sabancı'nın vefatının ardından göreve geldi. Global krize rağmen, ülkedeki ilk elektrik dağıtımı özelleştirme ihalesini kazandı ve Kahire'de açtığı yeni fabrika ile ticari araç işini büyüttü. Sabancı, Tükiye'nin AB üyeliğinin güçlü bir savunucusudur. 1978 yılında Topluluğun lastik üretiminin başına geçmesinin yanı sıra 1996'da kurulan Sabancı Üniversitesi'nin sorumluluğunu da üstlendi. Ayrıca dayısıyla birlikte "G" ve "Festival" markaları altında üretim yapan özel bir üzüm bağı işletmektedir."

Açıklamada, Güler Sabancı'nın, ayrıca 2007 yılında Financial Times tarafından "Avrupa'nın Zirvedeki 25 İş Kadını" arasında 8. ve 2008 yılında Fortune Dergisi tarafından "Dünyadaki 50 Güçlü Kadın" arasında 9. seçildiği kaydedildi.

Forbes dergisi tarafından hazırlanan listede bu yıl Angela Merkel ilk sırada, Hillary Clinton 36. sırada yer alırken, listede Michelle Obama 40. ve Ürdün Kraliçesi Rania da 75. oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler