Düzce'de bir akademisyene yakalama kararı

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinde imzası bulunan Düzce Üniversitesindeki (DÜ) bir akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Düzce'de bir akademisyene yakalama kararı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.01.2016 - 16:40

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada, "Bin 128 akademisyen, PKK'nin propagandasını yapacak nitelikte bir bildiri yayınlandığı" haberleri üzerine, ilgili haberlerin suç duyurusu kabul edildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

'Barış bildirisine' imza atan akademisyene görevden uzaklaştırma

DÜ Fen Edebiyat Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. L.A'nın da bildiride adının geçtiğini hatırlatan Küre, açıklamada şunları kaydetti: 

"Başlatılan soruşturma kapsamında bildiriye imza atan bin 128 akademisyen içerisinde yer alan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. L.A'nın, 3713 sayılı Terörle Mücadale Kanunun 6/2. maddesinde düzenlenen, 'Terör örgütlerinin, cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını yayınlamak', 7/2. maddesinde düzenlenen 'Terör örgütü propagandası yapmak', TCK'nın 216/1 maddesinde düzenlenen 'Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 301. maddesinde düzenlenen 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından 14 Ocak 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verildiği, şüphelinin adresinde bulunamaması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, soruşturmanın derdest olduğu, safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

1128 akademisyen hakkında suç duyurusu

Davutoğlu'ndan bildiri açıklaması

Akademisyenler, edebiyatçılar ve öğrencilerin ardından gazetecilerden de barış bildirisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler