Ebru Gündeş de sorgu odasına alındı

Sarraf’ın Miami’deki sorgu sonrası çocuğuyla vedalaşmasına da izin verilmemiş.

Yayınlanma: 30.05.2016 - 05:21
Abone Ol google-news

ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmek suçlamasıyla ABD’de tutuklu bulunan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın gözaltına alınmasına ilişkin detaylarda netleşmeye başladı. Sarraf’ın sanatçı eşi Ebru Gündeş ile birlikte sorgu odasına alındığı, kızının ise bakıcıları ile birlikte dışarıda bekletildiği belirtildi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Tolga Tanış dün köşesinde Rıza Sarraf’ın gözaltına alınmasına ilişkin detaylı bilgiler verdi. Savcı Preet Bharara’nın dilekçesiyle Sarraf ve ABD arasında önceden bir anlaşma olduğu tezinin büyük oranda çürüdüğünü söyleyen Tanış, Sarraf’ın Miami’ye indiğinde FBI’yla anlaşmış gibi karşılanmadığını söyledi. Sarraf’la aynı uçakta olan ve Sarraf gibi ikinci sorgu bölümüne götürülen Burak Boya’nın daha önce anlattıklarından bu durumu fark ettiğini belirten Tanış, Boya’nın kendisine anlatıklarına dayararak şunları kaydetti:

Engel oldular

“Ebru Gündeş ve Sarraf sorgu odasına beraber alındılar. İçeride yaklaşık bir saat kaldılar. Açık tenli, sarışın bir bakıcısı vardı, çocuk dışarıda onunla bekledi. Çıktıklarında Ebru Gündeş hızla çocuğunu resimli bir tabelaya yönlendirdi. Sırtı dönük, babasını nasıl götürdüklerini görmemesi için. Sarraf çıkınca oraya yönelmeye çalıştı ama kendisine eşlik eden iki takım elbiseli adam ve bir kadın, kolundan tutup ileriye doğru yürümesini istediler. Vedalaşmak istedi sanırım çocukla ama izin vermediler. Sonra Ebru Gündeş bir süre ağladı. Orada 1.5 saat daha oturduk. Sonra bagajlarımızı aldık. Yanlarında bakıcı dışında dövmeli, Rus’a benzettiğimiz, korumaya benzeyen biri daha vardı. Araç kiralamaya da beraber gittik. Havalimanının dışında Ebru Gündeş’in annesi olduğunu düşündüğüm bir kadın bekliyordu. Bir cipe binip gittiler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler