Eczacılar da aşı olacak

Sağlık Bakanlığı, Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) talebi üzerine serbest eczacılarla çalışanlarını da diğer sağlıkçılar gibi öncelikli risk grubuna alarak domuz gribine karşı aşılanmalarına karar verdi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 10:54
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom tarafından il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda, sağlık hizmetlerinde görev alan personele Bakanlık tarafından temin edilen pandemik A (H1N1) 2009 aşılarının uygulandığını belirterek, illerdeki serbest eczane sahipleri ve mesul müdürleri ile diğer çalışanlara talep etmeleri halinde bu aşının yapılması istendi.

TEB Genel Sekreteri Özgür Özel de eczacı odalarına gönderdiği yazıda, sağlık çalışanlarına ve risk grubunda yer alan kişilere Pandemik A (H1N1) aşılarının uygulandığını hatırlattı.

Özel, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı, aşının öncelikli olarak uygulanacağı sağlık hizmetlerinde görevli personel arasında eczacıların yer almaması üzerine, eczacıların ve eczane çalışanlarının da bu kapsama alınarak, talep etmeleri halinde Pandemik A (H1N1) aşısı olabilmeleri için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Birliğin yaptığı başvurunun olumlu değerlendirilmesi sonucunda, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine birer yazı gönderildiğini belirten Özel, bu doğrultuda uygulama ile ilgili il sağlık müdürlükleri ile irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler