Ege'de şiddetli deprem: 6,2
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Sarsıntı İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde hissedildi.
Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette deprem oldu.
Meydana gelen deprem özellikle Ege Bölgesi'nde oldukça şiddetli olarak hissedildi. İzmir ve Çanakkale'de paniğe kapılan yurttaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaştı. Deprem ayrıca İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale'de de hissedildi.
Depremin internet ve telefon bağlantılarını da etkilediği bildiriliyor.
'Can kaybı yok'
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen depremde, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi.
Vali Tuna, yaptığı açıklamada, depremin merkezinin Ege Denizi olduğunu bildirdi. Depremin İstanbul ve İzmir'den de hissedildiğini bildiren Tuna, ''Şu anda herhangi bir yaralanma ya da can kaybımız yok. Değerlendirmeler devam edecek, soruyoruz herhangi bir şey var mı? diye. AFAD birimlerimiz bu konuda çalışıyor'' dedi.
Bu arada Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, telsiz vasıtasıyla il merkezi ve ilçelerde bir olumsuzuluk yaşanıp yaşanmadığını sordu. Zoroğlu, şu anada kadar oluşan herhangi bir olumsuzluk olmadığı yanıtını aldı.
Deprem, Trakya'da da hissedildi
Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Trakya'da da hissedildi. Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, 16.16'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da da hissedildi.
Bursa Valisi Harput'tan açıklama
Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaptığı açıklamada, depremin Bursa'da da hissedildiğini belirtti. ''Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum'' diyen Harput, köy ve kırsal bölgelerde herhangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı konusunda da ilgili tüm birimlerin gerekli çalışmayı yaptığını sözlerine ekledi.
Öte yandan; sarsıntı nedeniyle Bursa ve ilçelerinde bazı yurttaşlar ev ve iş yerlerini terk ederek kısa süreliğine dışarıda bekledi.
Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay
Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, depremi oldukça kuvvetli hissettiklerini ancak ada genelinde bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi. ''Ada için şimdiye kadar olan depremlerin en büyüklerinden birini yaşadık'' diyen Mutay, ''Deprem sırasında biraz panik yaşadık, ancak şimdi hayat normale döndü. Hasar ve sıkıntı yok'' diye konuştu.
Öte yandan Bozcaada'nın Alaybey Mahallesi Muhtarı Deniz Bursalıoğlu ise ''Deprem çok kuvvetli oldu. Bu sırada iş yerimdeydim. Büyük bir uğultu duydum. Oturduğum koltuk binayla birlikte adeta hareket etti. İnanın bu yaşımda böyle bir deprem ne duydum, ne hissettim, çok korktuk'' şeklinde konuştu.
Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek
Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek, yaptığı açıklamada, adada, depremi çok şiddetli hissettiklerini bildirdi. ''Bize intikal eden, arkadaşlarımızın yaptığı incelemelerde bir sıkıntı yok. Güvenlik güçlerimizin hepsi de incelemeler yapmaktalar'' diyen Taşbilek, ''Şu an itibarıyla herhangi bir ihtiyaç da yok. Mühim olan can ve mal kaybının olmaması. Allah'a şükür ki yok. Hayatı olumsuz etkileyecek bir durum şu an için yok'' diye konuştu.
Balıkesir'de de hissedildi
Ege Denizi'nde, Bozcaada açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Balıkesir'de de hissedildi. Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarındaki deprem, Balıkesir kent merkezi ile Ege Denizi'ne kıyısı olan Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde de hissedildi. Edremit Körfezi'nde yurttaşlar, panikle evlerinden çıkarken, ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler dışarı çıkarıldı.
Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi
Ege'de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Yunanistan'ın başkenti Atina'da ve Batı Trakya'da da hissedildi. Sarsıntı, Atina'da daha çok deniz kıyısına yakın bölgeler olan Falliron ve Sunyo bölgelerinde hissedilirken, Gümülcine'de depremi hisseden bazı vatandaşlar yollara çıktı. Deprem nedeniyle ülkenin bazı bölümlerinde telefon hatlarında ve internet ağlarında kısa süreli kesintiler yaşandığı bildirildi.
Yunan medyası, saat 16,16'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 5,9 olarak duyurdu. Televizyonlar, Ege'nin büyük bölümünde şiddetle hissedilen depremin merkez üssünün Limni Adası ile Bozcaada arasında 29 kilometre derinlikte denizde bulunduğunu belirttikleri haberlerde, depremle ilgili şu ana kadar ölü, ya da yaralı bildirilmediğini kaydetti.
Jeodinamik Enstitüsü profesörlerinden Konstandinos Makropulos, bölgede daha önce de buna benzer sarsıntılar meydana geldiğini belirterek, endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.
Deprem, Tekirdağ'da da hissedildi
Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Tekirdağ'da da hissedildi. Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Erol, yaptığı açıklamada, depremin Tekirdağ'da da hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Erol, kısa süreli sarsıntı nedeniyle bazı okullarda öğrencilerin güvenli alanlara alındığını kaydetti.
Öte yandan, deprem Malkara ve Şarköy ilçelerinde de hissedildi. Yurttaşlar deprem nedeniyle bir süre ev ve iş yerlerine giremedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, depremle ilgili il genelinde şu ana kadar bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi. ''Kent merkezinde ve mücavirinde herhangi bir mal ve can kaybı, hasar gibi bir şey yok. Panik havası da kısa sürede geçti'' diyen Gökhan, ''Çanakkale birinci derecede deprem bölgesi bunlara alışacağız. Allah daha büyüklerinden korusun. Depreme hazırlık noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Hepimize çok geçmiş olsun'' diye konuştu.
Öte yandan, Belediye Başkanlığı, depremin ardından halkın paniğe kapılmaması yönünde hoparlörlerden, ''Değerli Çanakkaleliler, yaşadığımız şiddetli depremden dolayı, hepinize geçmiş olsun der, paniğe ve korkuya bir neden olmadığını, kentimizin tüm kurum ve kuruluşlarının hazırlıklı olduğunu bilmenizi isteriz'' şeklinde anons yaptı.
İzmir Vali Yardımcısı Totuk
İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, kent merkezinde deprem nedeniyle sıkıntı yaşanmadığını, bağlı ilçelerle de görüşerek sorun olmadığını belirlediklerini ifade ederek, ''Deprem nedeniyle İzmir'de ve bağlı ilçelerde herhangi bir hasar olmaması bizi sevindirdi'' diye konuştu.
Deprem nedeniyle panik yaşanmamasını isteyen Totuk, ''Herkes serinkanlı olmalı. Bizim afet için her türlü önlemimiz mevcut'' dedi.
Depremin ardından 23 sarsıntı kaydedildi
Ege Denizi'ndeki 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından küçük çaplı 23 sarsıntı daha kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette depremin ardından küçük çaplı artçı depremler kayda geçti. Depremin olduğu saat 16.16 ila 18.43 arasında, büyüklükleri 2,8 ila 3,8 arasında değişen toplam 23 deprem meydana geldi.
Türk Kızılayı, kriz masası kurdu
Türk Kızılayı, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası kurdu. Açıklamada, İstanbul'daki Marmara Afet Operasyon Merkezi, Kırklareli'ndeki Büyükkarıştıran Yerel Afet Merkezi, İzmir'deki Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Düzce'deki Batı Karadeniz Bölge Yönetim Afet Merkezi'nde deprem hazırlıklarının üst düzeye çıkarıldığı ifade edildi.
Açıklamada, İzmir, İstanbul, Çanakkale, Kırklareli, Muğla, Manisa, Keşan, Ezine, İpsala, Gökçeada, Bozcaada, Fethiye, Çiğli, Çeşme, Foça, Dikili, Marmaris şube başkanlıkları ve yerel yönetimlerden herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı bilgisi alındığı vurgulandı.
Gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, tedbir amaçlı Batı Karadeniz (Düzce), Marmara (İstanbul) ve Ege (İzmir) bölge afet yönetim merkezlerinde araçlara yüklü temel afet malzemelerinin de hazır bekletildiği bildirildi.
Ezine Kaymakamı Karabulut
Ezine ilçesinin kaymakamı Cengiz Karabulut, depremin ardından yaptıkları tespitlere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını bildirdi. Son depremin daha önce yaşananlara oranla çok etkili hissedildiğini belirten Karabulut, ''İlçemizde de kısa süreliğine paniğe ve korkuya neden olan depremde can ve mal kaybının olmaması sevindirici. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum'' diye konuştu.
Tekirdağ Valisi Yerlikaya
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin, 18.00 itibarı ile 112 Acil komuta merkezlerine, AFAD, jandarma ve polis haber merkezlerine intikal eden olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, depremin Tekirdağ ve ilçelerinde de hissedildiğini belirterek, kentte olumsuz bir durum yaşanmadığını kaydetti.
Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Saat 18.00 itibarı ile ilimiz ve ilçelerinde 112 Acil komuta merkezlerine, AFAD, jandarma ve polis haber merkezlerine intikal eden, olumsuz bir durum söz konusu değildir. Deprem aktivitesi, 7 gün 24 saat Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından takip edilmektedir. Yaşamış olduğumuz deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.''
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu