Einstein'ın 95 yıllık notları ortaya çıktı: Sessiz ve mütevazı bir yaşam...

Albert Einstein'ın 95 yıl önce Japonya'da bir kuryeye verdiği iki not ortaya çıktı. Einstein'ın yaşam ve mutluluk üzerine yazdığı notlar bugün müzayedede satılacak.

Yayınlanma: 24.10.2017 - 10:19
Abone Ol google-news

Özel ve genel görelilik (izafiyet) teorileriyle bilimde çığır açan fizikçi Albert Einstein'ın 95 yıl öncesine ait el yazısı notları ortaya çıktı. Einstein'ın notlarında yaşam ve mutluluğa ilişkin görüşlerini yazdığı öğrenildi.

1922 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazandığı kendisine henüz bildirilmiş ve ünü bilim çevrelerinin dışına taşmaya başlamış olan Einstein, ders vermek için Japonya'da bulunuyordu. Imperial Hotel Tokyo'da kalırken bir Japon kurye kendisine bir mesaj getirdi. Kuryeye bahşiş vermek istediyse de üzerinde bozuk para olmadığı ya da kurye bahşiş kabul etmediği için bu mümkün olmadı. Kuryeyi yine de eli boş göndermek istemeyen Einstein, kendisine el yazısıyla iki adet Almanca not verdi. Einstein, "Şansın yaver giderse belki bu notlar alelade bir bahşişten çok daha değerli olabilir" dedi.

(Fotoğraf: AFP)

Einstein'ın el yazısı notlarında yaşam ve mutluluk üzerine görüşleri yer alıyor. Almanca notlarda Einstein'ın "Sessiz ve mütevazı bir yaşam mutluluk getirir" dediği görülüyor.

Einstein'ın el yazısı notları ve arka plandaki öykü, Japon kuryenin bir akrabası tarafından açığa çıkarıldı. Kuryenin akrabası olan satıcı, Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşıyor ama adının açıklanmasını istemiyor.

Einstein'ın notları bugün Kudüs'te müzayedede satılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler