Ekim ayı çalışma takvimi belirlendi

TBMM Genel Kurulu'nun Ekim ayı çalışma takvimi belirlendi.

Yayınlanma: 02.10.2012 - 14:59
Abone Ol google-news

Genel Kurul'da Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Buna göre; Genel Kurul, Ekim ayı boyunca salı günleri 15.00-20.00, çarşamba ve perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul'da bugün sözlü soruların yanıtlanmasının ardından TBMM Başkanlık Divanı'nda boşalan idare amirliği için seçim yapılacak. Ayrıca, Toplu İş İlişkiler Kanun Tasarısı gündemin ön sırasına alındı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''partili cumhurbaşkanı'' olmak istediğini belirterek, ''Sen önce malının ve servetinin, hakkındaki soruşturma dosyalarının hesabını ver. Ülkede ayrımcılık had safhalara gelmiştir. İhaleler özel davetiyeyle yapılıyor. Atatürk'e ve Atatürk'ün getirdiği kurumları yok etmekle kime hizmet ediyorsunuz? Gözünüz Suudi Arabistan'da ise gidin orada yönetimde bulunun. Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyorsunuz'' dedi.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de yaptığı konuşmada, ''İlk günden böyle hakaret ve iftiraların olmamasını temenni ederdik. İddia varsa usulüyle ortaya konulması gerekir. Böyle afaki, soyut iddiaların anlamı ve geçerliliği yoktur. Bir iddianız, bununla ilgili belgeniz varsa ortaya koyun. Hepsi boştur, afakidir, iftiradır'' dedi.

Çiçek, Bulgaristan ve Macaristan'a gidiyor

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, beraberindeki heyetle resmi davetli olarak Bulgaristan ve Macaristan'a yapacağı ziyarete ilişkin Başkanlık tezkereleri de Genel Kurul'da okunarak kabul edildi.

Öte yandan, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız hakkındaki fezlekenin Hükümet'e geri verilmesine ilişkin Başbakanlık Tezkeresi de Genel Kurul'un bilgisine sunuldu. Başkanvekili Mehmet Sağlam, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'ndaki dosyanın Hükümet'e geri verildiğini söyledi.

Genel Kurul'da, ayrıca CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in TBMM Başkanlık Divanı, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in de TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan istifa dilekçeleri okundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler