Ekmeği 40 kuruştan satacaklar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 1 Şubat'tan itibaren yeni Gıda Kodeksine uygun olarak 250 grama düşecek normal ekmeği fırıncıların aksine 40 kuruşa düşürecek.

Yayınlanma: 19.01.2012 - 10:56
Abone Ol google-news

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, fabrika olarak sağlıklı ve ekonomik ekmek ürettiklerini, normal ekmeğin yanı sıra sağlık açısından yararlı pek çok çeşitte ekmeğin de üretimini yaptıklarını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hazırladığı Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin 4 Ocak'ta yayımlandığını dile getiren İlkbahar, bu tebliğle ekmek konusunda yaşanan birçok sorunun çözülmüş olduğunu ifade etti.

Tebliğle, çeşidine göre ekmeğe katılan maddelerin oranlarının belirlendiğini ve gramajla ilgili yeni düzenleme yapıldığını belirten İlkbahar, buna göre ekmeğin en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram artırılmak suretiyle üretilebileceğini dile getirdi.
Ekmekte daha önceden 300 gramın altında üretim yapamadıklarını bildiren İlkbahar, üreticilere bu tebliğe uymaları için belirli bir süre tanındığını, kendilerinin de Halk Ekmek olarak 1 Şubat'tan itibaren ekmeği Gıda Kodeksine uygun olarak 250 gramdan üreteceklerini kaydetti.

Ekmekteki gramajın azalmasının fiyatlara yansıması gerektiğine işaret eden İlkbahar, şöyle konuştu: ''Ekmekteki 50 gramlık azalmanın karşılığı olan 8 kuruşu indirirsek, ekmeği 42 kuruştan satmamız lazım. Bu gramajın getirdiği indirim. Ancak Halk Ekmek olarak 2 kuruş da biz ilave ettik, 'Halkımıza hizmet olsun' dedik. 1 Şubat'tan itibaren ekmeklerimizi 10 kuruşluk indirimle 40 kuruştan satacağız. Halk Ekmek büfeleri, yeni açtığımız Gökkuşağı alanındaki satış yerinde ve bundan sonra açacağımız büfelerde fiyatımız bu. Tabii piyasada ne olacağını bilemiyoruz. Piyasada ekmeğin 250 gram olarak üretimi başlamış ancak şimdiye kadar fiyatlar konusunda bir değişiklik duymadık. Ancak biz halkın ekmeğiyiz. Buradaki 50 gramlık azalmayı mutlaka halkın menfaati için fiyata yansıtmamız gerekiyordu.''

Gıda Kodeksi tebliğiyle ekmekteki tuz oranının da yüzde 1.75'ten yüzde 1.5 seviyesine düşürüldüğünü hatırlatan İlkbahar, Ankara Halk Ekmek olarak tuz oranını 1 yıl öncesinden 1.4'e düşürdüklerini, böylece halk sağlığının korunmasına da hizmet etmiş olduklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler