El Beşir'i devirmek için ittifak kurdular

Sudan'ın Darfur bölgesiyle Mavi Nil ve Güney Kordofan sınır eyaletlerinde faaliyet gösteren isyancı gruplar, Devlet Başkanı Ömer El Beşir hükümetini devirmek için ittifak kurduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 14.11.2011 - 09:58
Abone Ol google-news

El Cezire'nin isyancıların açıklamasına dayandırdığı haberde, ittifakın "Sudan Devrimci Cephesi" adı altında kurulduğu belirtildi.

İsyancılar, ittifakın "Ulusal Kongre Partisi iktidarını mümkün olan her yolu kullanarak devirerek, yerine demokratik sistemi tesis etmeye" kararlı olduğunu bildirdi.
İsyancıların açıklamasında, Hartum yönetimine karşı savaşı koordine etmek için ortak askeri komite kurulacağı da ifade edildi.

Darfur'da faaliyet gösteren isyancı örgüt Sudan Kurtuluş Ordusu'nun sözcüsü İbrahim El Hilu da bunun askeri ve siyasi bir ittifak olduğunu söyledi.

Güney Sudan'ın Sudan Halk Kurtuluş Hareketi (SPLM) ve Kuzey'deki isyancılar, Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerinde hükümet güçlerine karşı savaşıyor.

Güney Sudan Temmuz ayında bağımsız olduğunda Güney Kordofan eyaleti Kuzey'in sınırları içinde kalmıştı. Ancak eyaletteki, bir dönem SPLM ile ittifak halinde olan Nuba isyancıları Sudan ordusuna karşı savaşı sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler