Elazığ'da deprem

Elazığ'da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, depremin merkez üssü Elazığ'ın İçme beldesi.

Yayınlanma: 23.06.2011 - 07:45
Abone Ol google-news

Elazığ'da saat 10.34'de meydana gelen deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Malatya çevresinde de hissedildi. Beldede 2.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Valilikten açıklama

Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, merkez üssü İçme beldesi olan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgenin havadan kontrol edildiğini belirterek, çok ciddi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Depremden etkilenen Maden ilçesine bağlı Kartaldere köyünde incelemede bulunan Çiçek, depremin ardından askeri helikopterle keşif yaptıklarını bildirdi.
''Depremden etkilenen yerler havadan kontrol edildi, çok ciddi bir durum söz konusu değil'' diyen Çiçek, hasar tespit komisyonları oluşturularak çalışmaların hemen başlatıldığını ve can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Çiçek, depremde hasar gören evlerin çoğunun kerpiç yapı olduğuna dikkati çekerek betonarme yapılarda herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını kaydetti.
Kızılay çadırlarının hazır olduğunu, köylülerin ihtiyacı kadar çadırın dağıtımının yapılacağını da açıklayan Çiçek, köylülerden hasarlı evlere girmemelerini istedi.
Bu arada Kartaldere köyünde evlerin büyük bölümünün hasar gördüğü, köylülerin evlere girmeyerek dışarıda beklediği gözlendi.

 

Kızılay bölgede

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, "Merkez üssü Elazığ olan ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından Türk Kızılayı'nın tüm birimleri harekete geçti. Türk Kızılayı Elazığ Bölge Afet Müdahale Merkezi'nden uzman ekipler, çevre köylerde hasar ve ihtiyaç tespit çalışmalarına başladı" denildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler