Emeklilerden CHP'ye destek sözü

Tüm İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler olarak CHP'yi iktidara getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 28.06.2010 - 14:26
Abone Ol google-news

Tüm İşçi Emeklileri Derneği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir tebrik ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, emeklilerin sorunlarının farkında olduğunu, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda intibak yasasının çıkarılacağı sözünü verdiğini belirterek, "Biz de bunun için emekliler olarak ilk fırsatta üzerimize düşeni yapacağız. Böyle bir sosyal güvenlikçiyi iktidara getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini inandırıcı buluyor musunuz? İktidara gelince emeklilerin sorunlarını çözebilir mi" sorusu üzerine Ergün, "Sosyal güvenliği Türkiye'de en iyi bilenlerden birisi olduğu için inanıyoruz, güveniyoruz ve bu sorunları çözeceğine inanıyoruz. Çünkü senelerdir kendisi sosyal güvenliğin içindedir. Söylediği sözlerin hepsi doğru ve net sözlerdir, yapılabileceğini söylüyor, bizim istediğimizi söylüyor. Bunu da yapabileceğimize inancımız büyüktür. İnşallah 9 milyon emekli olarak bunun peşinde biz de bu partiyi, bu kişiyi iktidara getirmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü 8 yıldır bu emekli aldatılmıştır, 8 yıldır verilen sözler yerine getirilmemiştir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon