Emeklilerden 'eksik ödeme' protestosu

DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, 2002 ve 2006 yıllarında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan eksik ödemelerin hak sahiplerine verilmesi için eylem yaptı.

Yayınlanma: 25.04.2011 - 11:50
Abone Ol google-news

Ellerinde ''Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız'', ''Büyüyen Türkiye yoksul emekli'', Hakları gasp edilen emekli sandıkta hesap soracak'' dövizleriyle Güvenpark'ta toplanan emekliler, ''Emekli haklarımız için mahkemelere değil, hükümetin kapısına yürüyelim'' yazılı pankart açtı.

Daha sonra, istemlerini dile getiren sloganlar atan gruptan aralarında Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen'in de bulunduğu 5 kişi, 2002 ve 2006 yıllarında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan eksik ödemelerin hak sahiplerine verilmesi talebini içeren yaklaşık 50 bin imzanın bulunduğu klasörleri Başbakanlığa teslim etti. İmzaları teslim ettikten sonra açıklama yapan Veli Beysülen, 2002 yılından bu yana iktidarda bulunan hükümetin uygulamalarının milyonlarca emekliyi mağdur ettiğini savundu.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin 2002 ve 2006 yıllarında aylıklarını eksik aldığını rakamlarla anlatan Beysülen, bu eksik artışın yaklaşık 7 milyon emekli, dul ve yetimi ilgilendirdiğini söyledi. Birçok emeklinin söz konusu eksik ödemelerin geri verilmesi amacıyla mahkemelere dava açtığını belirten Beysülen, konuyla ilgili Ankara 17. iş mahkemesinde açılan bireysel davayı mahkemenin kısmen kabul ettiğini ancak SGK'nın temyiz talebi nedeniyle dosyanın Yargıtay'da bulunduğunu kaydetti.

Milyonlarca emekliyi dava açmaya veya çözüm yeri olmayan SGK'ya dilekçe vermeye yönlendirmenin bu işten rant sağlayanların işi olduğunu ileri süren Beysülen, bütün emeklilerin dava açmalarının farklı mahkemelerde görülecek davalardan değişik kararların çıkmasına neden olacağını, dosya ve vekalet ücretlerinin de emeklilere yük getireceğini dile getirdi.

Değişik mahkemelerde görülen davalarda verilen farklı kararların hükümetin elini güçlendireceğini ifade eden Beysülen, tüm emeklileri, yüksek yargının kararını beklemeye çağırdı. Başbakanlığa ilettikleri imzalarla, emeklilerin hakkı olan ödemelerin mahkemelere taşınmadan verilmesini talep ettiklerini belirten Beysülen, bu hakkın verilmesi için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler