En az 10 bin ağaç katleden Erdoğan'dan 945 yıllık ağaç şovu

Erdoğan 'Çiçek ve Çocuk' temalı botanik dalındaki Expo 2016 Antalya'da 945 yıllık ağaca toprak attı. Erdoğan'ın geçmişte ağaçlarla ilgili yaptıkları icraatlarının üstünü örtebileceği pek mümkün gözükmüyor.

Yayınlanma: 19.01.2016 - 22:51
Abone Ol google-news

Erdoğan, İzmir'in Ödemiş İlçesi Bademli'den getirilen 945 yaşındaki zeytin ağacının dikim törenine katıldı.

Bademli'de 1071 yılında dikilen ve Türkiye'nin en yaşlı zeytin ağacı olan çapı 2.55 metrelik zeytin ağacının dikiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Böyle bir ağaç. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve 2015 botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden olacak. Tarihi bugüne, bugünü de yarınlara ulaştıracak. Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım arkasından da cansuyunu. Expo 2016 Antalya anısına bu zeytin ağacını dikiyorum"

ERDOĞAN'IN GEÇMİŞTEKİ İCRAATLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakan olduğu dönem Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesi talimatını vermişti. Erdoğan, kaçak saray yapılırken Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ağaçların kıyımına göz yummuştu.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun AOÇ arazilerine ilişkin verdiği soru önergesine Bekir Bozdağ tarafından 25 Nisan 2013 günü verilen yanıtta resmi verilere göre 10 bin ağacın söküldüğü açıklanmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler