En köklü liselerden biri kurtuldu: AVM ya da rezidans olmayacak

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazinin Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devredilmesinin ardından yapılan imar planı değişikliğine karşı açtığı davada, yürütmeyi durdurdu.

Yayınlanma: 25.04.2014 - 15:12
Abone Ol google-news

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arazisine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada ilk kararını verdiği belirtildi.

İmar planı değişikliğinin, arazi üzerinde AVM ya da rezidans gibi yoğun yapılaşmayı öngördüğü için yürütmesinin durdurulduğu bildirilen açıklamada, kararın bu nedenle büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, yaklaşık 5 bin öğrenci ve 250 kişilik öğretmen kadrosuyla tarihi Sanayi-i Nefise Mektebi'ne kadar giden Türkiye'nin en köklü ve önemli meslek liselerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, "İçerisindeki atölyeler, sosyal tesisler ve idari birimler ile bir bütün olan bu eğitim alanının ortadan kaldırılması, parçalanması veya merkezi konumundan uzaklaştırılarak taşınması, işlevini büyük ölçüde kaybetmesine yol açarak kamu yararına açıkça aykırı bir durum teşkil edecektir. İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar bu önemli eğitim alanının korunması ve kamu kullanımında kalması açısından son derece önemlidir" ifadelerine yer verildi.

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazide, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devrinin ardından imar planı değişikliğine gidilmişti. İmar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Ekim 2013'te onaylanmıştı. İmar planı değişikliğine, arazinin okul olarak devam etmesini isteyen mezunlar tepki gösterirken, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, konuyu yargıya taşımıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler