'En özgürlükçü Basın Kanunu'nu yaptık'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''2004 yılından bugüne kadar yapılan en özgürlükçü Basın Kanunu'nu Meclis'ten çıkardık" dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılış, temel atma töreni ve Türkiye Buluşmaları Toplantısına katılmak için geldiği Samsun'da Basın İlan Kurumu Samsun Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, Basın İlan Kurumunun Türkiye için büyük anlam ifade ettiğini vurguladı. ''Basın İlan Kurumu özellikle yazılı basında, yerel medyada, resmi ilanları tevzi eden, basının güçlenmesi, basında çalışanların daha iyi haklara kavuşması için çok başarılı çalışmalar yapan bir kuruluşumuz'' diyen Arınç, Türkiye'nin son yıllarda yazılı basında, görsel medyada çok büyük atılımlar yapıldığına değindi.
'En özgürlükçü Basın Kanunu'
Devlet Bakanı Arınç, şunları kaydetti: ''2004 yılından bugüne kadar yapılan en özgürlükçü Basın Kanunu'nu Meclis'ten çıkardık. Basın şurası toplandı, medyanın bütün ilgili tarafları ile bir araya gelindi ve yeni bir Basın Kanunu ortaya koyduk. Benim de sorumlu olduğum Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz özellikle yerel basını güçlendirmek, yani Anadolu'daki kılcal damarlarımıza güç vermek için çok büyük hizmetler yapıyor, haber desteği, mizanpaj desteği veriyor, yerel medya eğitim seminerleri yapıyor, bölge bölge basın kartlarını dağıtırken daha adil, daha özgürlükçü çalışıyor ve Türkiye'nin son geldiği noktada, demokrasinin en gelişmiş olmasını, özgürlüklerin en kolay ve en güçlü biçimde ulaşılabileceğini ortaya koyuyor. RTÜK ile ilgili bir temel kanunu Meclisimizden geçirdik. Benim de sorumlu olduğum RTÜK, 16 yıl sonra yeni kanununa kavuştu. Bu da medyamız için çok yeni haklar getirebilecek. Bunlar, uygulamada çok daha iyi anlaşılacaktır. Anadolu Ajansını güçlendiriyoruz. Yine sorumluluk alanındaki TRT, ilk 4 kanallı TRT olmaktan çıktı, şu anda 14 kanalı ile birlikte sadece 70 milyon insanımıza değil, şu anda 550 milyon insana ulaşabilecek, farklı uydulardan yayın yapan, farklı kanallara sahip.''
Türkiye'de 2 binden fazla yerel gazete çıktığını, Samsun'da ise bunun 22 civarında olduğunu belirten Arınç, yerel basını ayakta tutacak en önemli unsurun, ilan ve reklam gelirleri olduğuna işaret etti. Reklamların artmasının, ekonominin gelişmesi ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Arınç, ''En son resmi ilan tarifelerinde de yeni bir düzenleme yapılarak tirajı daha az olana daha çok miktarda, daha yüksek olanlara biraz daha adaletli bir biçimde yeni bir kararname yürürlüğe girmiştir. Bugün açılan Basın İlan Kurumumuzun, Samsun'a hayırlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum'' dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu