Endişe, İngiltere'ye de sıçradı

Yunanistan'daki borç sorunu ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) ''kriz yayılabilir'' uyarısı, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İngiltere'de de endişe yaratıyor.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 11:21
Abone Ol google-news

Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen, resesyona ilk giren ve geçen Ocak ayında en son çıkan ülkelerden olan İngiltere'de, 18 aylık resesyon döneminde kamu borçları yaklaşık 178 milyar sterlin arttı, üretim ise yüzde 6 oranında düştü.

Bugünkü Guardian gazetesinin de manşetinden yer verdiği OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın, ''Yunanistan'daki ekonomik kriz yayılabilir'' uyarısı, İngiltere'de yeni bir mali kriz olacak mı tartışmasını beraberinde yetirdi. Geçen yılki ekonomik kriz nedeniyle ağır bir borçlanma programı olan İngiltere'de, faiz oranlarının artarak, ülke ekonomisinin yeniden resesyona girmesinden endişe duyuluyor.

İngiliz basını, AB ülkesi olmasına rağmen para birimi Avro olmayan İngiltere'nin bu nedenle diğer AB ülkelerine göre biraz daha avantajlı olduğu ancak bunun da ''borç sorununun İngiltere'yi etkilemeyeceği'' anlamına gelmediğini yazıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler