Endonezya'da ikinci Yudhoyono dönemi

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'da popüler ve rakipsiz Susilo Bambang Yudhoyono, ikinci 5 yıllık devlet başkanlığı görevine bugün başladı.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 10:27
Abone Ol google-news

Susilo Bambang Yudhoyono, 2014'e kadar sürecek görevine başlarken yaptığı açıklamada, yeni ekonomik ve uluslararası hedeflerinden söz etti. Eski bir general olan 60 yaşındaki Devlet Başkanı, temmuz ayında ilk turda parlak bir seçim galibiyetinden sonra halkın beklentilerine karşılık vermeye çalışacak. Yudhoyono, küresel mali krize rağmen bu yıl yüzde 4 ile 4,5 oranında büyüme beklentisiyle ülke ekonomisinin iyi durumda olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Endonezya'nın büyük ekonomik güçlerle rekabet edebilmek için çabalarını sürdürmesi gerektiğini de ifade eden Devlet Başkanı, altyapıyı modernleştirmek için dev yatırımların gerekli olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gibi liderlerle iyi ilişkileri bulunan Yudhoyono, G20'ye katılımı sayesinde Endonezya'nın, dünyayı küresel ısınmadan kurtarmak ya da dünya ekonomisini reformdan geçirmek gibi konularda daha önemli rol oynamak arzusunda olduğunu da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler