Endoskop kameralı hırsızlık böyle görüntülendi

Üsküdar'da bir kuyumcu soymaya hazırlanan 1'i Rus 3'ü Moldova uyruklu 4 kişi polisin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Şüphelilerde yakalanan, ulaşılması ve zor ve güç alanları görmeye yarayan endoskop kamera, deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Şüphelilerden birinin 2007 yılında gerçekleştirdiği bir kuyumcu hırsızlığı suçundan hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 17.12.2015 - 10:33
Abone Ol google-news
<video:449547>

POLİS BULGAR PLAKALI ARAÇLARDAN ŞÜPHELDİ

Hakimiyeti Milliye Caddesi'nde Pazar gecesi meydana gelen olayda 2 adet Bulgar plakalı aracı sokakta park halinde gören polis ekipleri, şüphelenerek takibe aldı. Aracın içinde oturan kişilerin birerli ikişerli gruplar halinde, bir binaya girip çıktıkları tespit edildi. Yaklaşık 2 saat süren takibin ardından ellerindeki bavulla çıkan şüphelileri yakalamak için harekete geçen polis Rus pasaportu bulunan Sergei K.(28), Moldova pasaportu bulunan Stephan B.(28), Sergey B.(37) ile  Dimitri C.(28) gözaltına aldı.

SOYGUN FİLMLERİNDEKİ KAMERA ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin kullandıkları araçta yapılan aramalarda ele geçirilenler,  deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Araçların birinin bagajından soygun filmlerinde görmeye alıştğımız küçük bir delikten geçerek arkada ne olduğunu görmeye yarayan endoskopik kamera bulundu. Araçlardan ayrıca çok sayıda hırdavat malzemesi, kasa açmakta kullanılan hidrolik krikolar, kırıcı matkaplar. murç, keski gibi hırdavat malzemelerine de polis tarafından el kondu.

ÇAYCININ İÇİNDEKİ DUVARI KIRMIŞLAR

Şüphelilerin soymaya çalıştıkları kuyumcunun bulunduğu binaya girdikleri ve kuyumcuyla bitişik olan çay ocağının kapısını kırdıkları öğrenildi. Hepsi işyeri bulunan binada duvarı kıran şüphelilerin, karşılarına çıkan kasanın hemen arkasında bulunan demir paneli kesmeye hazırlandıkları belirledi.

RUSYA PASAPORTLU SOYGUNCUNUN 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VAR

Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerden üzerinden Rusya pasaportu çıkan Sergei C.'nin,  2007 yılında gerçekleştirdiği bir hırsızlık olayı yüzünden hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası olduğu ortaya çıktı.  Sergei C.'nin ayrıca 2010 ve 2014 yılında da hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı belirlendi.

Şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon