Erdoğan: 3 milyar Euro'yu verecekseniz verin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz size yılda 3 milyar avro vereceğiz dediler. Bu parayı vermediler. Bu parayı sen benim bütçeme vermeyeceksin. Oradaki mazlumlara, sığınmacılara gidecek. Vereceksen ver. Bize verilen söz Ekim ayıdır. Bu hazirana çekme işi, süreci tıkama projesidir. Bunlar oldu oldu, olmadı biz yolumuza aynı şekilde devam ederiz" dedi.

Yayınlanma: 10.05.2016 - 17:09
Abone Ol google-news
<video:530308>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen "TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni"nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegesi olarak 10, 20, 33 yılını tamamlayarak hizmet şeref belgelerini alacak üyeleri tebrik ediyorum.

Artık sadece ülkemizin meselelerini değil, küresel meselelerin çözümü için de sizlerle birlikte çalışıyoruz. G20'den İslam İşbirliği'ne kadar verimli bir işbirliği halindeyiz. Her işimizde olduğu gibi iş dünyamızın meselelerini de karşılıklı görüş alışverişleriyle yürütmek temel dileğimizdir. Diğer kurumlarımızın toplantılarına katılmaya özel önem veriyorum. Ekonomi ile ilgili görüşeceğimiz ehiller işte burada. Ekonomi bürokrasisinin verdiği bilgileri alıyorum. Esnafın, üreticinin durumunu görüyorum. Ekonominin ritmini düşürecek tutum içine giren kimseye karşı en küçük bir musamamız olamaz. Önüne çıkan engelleri kabuğuna çekilerek değil öne atılarak aşmıştır. Ekonomide hamdolsun bir krizle karşı karşıya değiliz. Cari durumu kar saymak, mevcutla yetinmek gibi bir durumda olamayız. Yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışma zamanıdır. Kamu kuruluşları yatırımlarını durdurmayacak. Özel sektörümüz ara vermeyecek. Esnafın girişimcinin halini gayet iyi biliyorum. Piyasanın işleyişine engel olacak, ekonominin ritmini düşerecek, üretim ve ticaret peşinde koşanların önünde engel olacaklara karşı ne küçük bir müsamamız olamaz.

HER ÜYE 1 İŞSİZE İŞ VERECEK

Yılda 1 milyon 400 bin işsizi iş sahibi yapmak için gerekli çalışmayı yapacağımız müjdesini, ülkem için yeni bir sıçrama noktası olarak görüyorum. Her üye 1 işsizi alacak. Hesap bu kadar basit. Bunu başarırsınız. Bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. Bugün de başkandan sinyali aldık. Evelallah bu işi başaracağız demektir. Bunun için ekonomi bürokrasisinin iş dünyasına daha fazla destek olması gerekiyor. Özellikle finansman konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için faizlerin düşürülmesi başta olmak üzere her fırsatta dile getirdiğim hususların daha fazla dikkate alınmasını istiyorum. Bankacılık sektörünün reel kesime karşı tavrı, zaman zaman altın yumurtlayan tavuğu kesme durumuna dönüşüyor. Böyle bir şey olamaz. Bankacılık sektörünün girişimcilerimizin önünü açması lazım. Bu nasıl olacak, faizi düşürerek olacak. Sürümden kazan.

Avrupa Birliği vize serbestisini getirir. Başbakanken bana söz verdiler. Ekim ayı için söz verdiler. Haziran ayına çekmek için 72 madde öne sürdüler. Bunlar yeni çıktı. 5 madde varki, bu felaket. Terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz dediler. Bize bu aklı verenler önce Avrupa'nın göbeğinde teröristlerin kurduğu çadıra niye müsaade ediyorlar buna cevap versinler. Biz terörle,teröristle mücadele edeeceğiz, onlar parlamentonun önüne çadır kurduracak. Ondan sonra sen bana terörle mücadele yasasını değiştir diyeceksin. Sen ne zamandan beri Türkiye'nin böyle talimatlar aldığını öğrendin.

Türikye artık bir sömürü ülkesi değildir. Adil davranmaları gerekiyor. 3 milyon mülteciye bu millet bakıyor. Biz size yılda 3 milyar avro vereceğiz dediler. Bu parayı vermediler. Hala orta sahada top çeviriyorlar. Bu para filanca yerden dolaşacak diye bize adres vermeyin. Avrupalı yöneticileri gelip kampları geziyor, sonra bize proje gönderin diyorlar. Ne projesi, biz bitirdik, uyguladık. Konteynır kentleri, çadır kentleri kurmuşuz. Hala bize proje gönderin diyorlar. Bu bir milletin asaletiyle adeta dalga geçmektir. Biz bu asaletimizle size dalga geçirtmeyeceğiz. G20'de bunu konuştum. Sizden lütuf da beklemiyoruz dedim. İnsani ve vicdani bir görevdi bu. 6 yıldırda bunu sürdürüyoruz. 20 milyar dolarlık harcama var. Dünyadan bize gelen ne 450 milyon dolar. Bu parayı sen benim bütçeme vermeyeceksin. Oradaki mazlumlara, sığınmacılara gidecek. Vereceksen ver. Bize verilen söz Ekim ayıdır. Bu hazirana çekme işi, süreci tıkama projesidir. Bunlar oldu oldu, olmadı biz yolumuza aynı şekilde devam ederiz. Bunların hepsinin çıkış yolları var. Dik duracağız dik, eğilmeyeceğiz. Bunları da duygusal konuşmuyorum. Bu milletin tarihi böyle yazıldı da onun için söylüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler