Erdoğan Bayraktar'a istifa çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Samsun'da sel baskının ardından ortaya çıkan tablonun, bir afet sonucu meydana gelen ölüm şeklinde nitelendirilemeyecek derecede ağır olduğunu ifade etti; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'i istifaya davet etti.

Yayınlanma: 04.07.2012 - 14:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Samsun'da sel baskının ardından ortaya çıkan tablonun, bir afet sonucu meydana gelen ölüm şeklinde nitelendirilemeyecek derecede ağır olduğunu ifade etti.

Günaydın yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'da Mert Irmağı'nın taşması sonucunda Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarında yaşamlarını kaybeden 4'ü çocuk 5 yurttaşa rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diledi. Günaydın, "Ortaya çıkan tablo, bir afet sonucu meydana gelen ölüm şeklinde nitelendirilemeyecek derecede ağırdır. Yağışlar sonucu oluşan selde alt katları su ile dolarak yurttaşlarımızın yaşamlarını kaybettiği evler gecekondu değil, TOKİ'nin yaptığı toplu konutlardır" dedi. 31 Mayıs'ta yürürlüğe giren Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu anımsatarak, Türkiye'de afet riski altındaki alanları tespit edip dönüştürme iddiasındaki Bakanlığın ve Bakanın, uyguladıkları TOKİ projelerinde yurttaşların afete maruz kalması ve yaşamlarını yitirmelerinin kabul edilemeyeceğini belirten Günaydın şunları kaydetti:

"Bu tip TOKİ uygulamaları Samsun'la sınırlı değildir. Örneğin Ankara'daki Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Pursaklar/Altındağ bölümünde yapılan binaların da vadi dibinde yapıldıkları ve olası bir su baskınında aynı sonuçların bu binalarda da yaşanacağı öngörülebilir. Bu çerçevede soruyoruz; Samsun'da ve Ankara'da örneklerini verdiğimiz ve yapılacak ayrıntılı bir çalışmada sayıları kolaylıkla artacak olan, afet riski altındaki TOKİ konutlarının riskli yapı saptaması kim tarafından yapılacaktır?

Samsun'da TOKİ konutlarını sel basması sonucunda yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımızın sorumluluğu kime aittir? Bu alanlarda sağlıklı bir soruşturma yürütülebilmesi için, Çevre ve Şehircilik ile TOKİ Başkanı'nı istifaya davet ediyoruz. Bunun yanında, çevre değerleri ve afet riskleri gözetilmeden yapılan TOKİ binaları için derhal bir Meclis Araştırma Komisyonunun kurulması ve doğru tespitlerin yapılarak yurttaş yaşamının daha fazla riske atılmaması yönünde acil çağrımızı yineliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler