Erdoğan-Berişa görüşmesi

Resmi ziyaret sebebiyle Arnavutluk'ta bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk Başbakan Sali Berişa ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, ''Türkiye, Balkanlarda inanıyorum ki Arnavutluk gibi bir dostu, bir kardeşiyle birlikte çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürecektir'' dedi.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 14:26
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Binası'nda Arnavutluk Başbakan Sali Berişa, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Reşen-Kalimas 64 kilometrelik otoyolun açılışında bu heyecanı Arnavutluk'ta yaşamının kendisine ve arkadaşlarına büyük bir mutluluk verdiğini ifade eden Erdoğan, Balkan ülkelerini birbirlerine bağlayan böyle başarılı bir uygulamadan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Berişa ve ekibini bu nedenle kutlayan Erdoğan, şunları söyledi:
''Zira yol medeniyettir ve medeniyet dağları aşarak bu yollarla güç kazanıyor. Burada, zor bir bölgede tüneller açılarak bu başarılı otoyol yatırımının yapılmış olması anlamlıdır''
dedi.


"Ticaret hacmi 350 milyon dolara ulaştı"

Türkiye'nin, Arnavutluk'un NATO'ya üyeliği noktasında verdiği mücadelenin bilindiğini ifade eden Erdoğan, aynı şekilde AB sürecinde de Arnavutluk'u takdirle izlediklerini söyledi. Erdoğan, dış ticareti daha ileri noktalara taşıyacaklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye Balkanlarda inanıyorum ki Arnavutluk gibi bir dostu, bir kardeşiyle birlikte çalışmalarını kararlı bir şekilde sürdürecektir. Aramızda herhangi bir siyasi sorun yoktur ve dayanışma noktasındaki kararlılık mevcuttur'' diye konuştu.

Arnavutluk'ta pazar günü yapılacak seçimlerin ülke halkı için dayanışmaya, barışa, sevgiye ve kardeşliğe bir ivme kazandırmasını temenni eden Erdoğan, seçimlerin Arnavutluk'taki demokrasiyi güçlendireceğine olan inancını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler