Erdoğan: Birkaç yıl içinde olacakları düşünün

Başbakan Tayyip Erdoğan Diyarbakır programının ikinci gününde de çözüm mesajları verdi. Erdoğan, “Sevgili kardeşlerim, bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse, birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin” dedi.

Yayınlanma: 17.11.2013 - 14:35
Abone Ol google-news

Erdoğan bugün önce Bismil, ardından da Ergani ilçelerinde düzenlenen toplu açılış törenlerine katıldı. Bismil'de beraberindeki bakanlarla kürsüye çıkan ve el ele poz veren Erdoğan'ın sağ elini kızlı-erkekli evler polemiği yaşadığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tuttu. Miting havasında geçen törenlerde şu mesajları verdi:

Tüm bölgede yen bir süreç yaşanıyor:


Artık Türkiye içinde değil tüm bölgede yeni bir süreç, iklim, bahar atmosferi yaşanıyor. Türkiye hızla değişirken bölgemiz de değişiyor. Türkiye güçlenirken artık bölgemiz de güçleniyor.


Diyarbakır huzuruna sahip çıkmalı:

Diyarbakır, huzuruna güçlü şekilde sahip çıkmalı ve kararlarını verirken çok düşünmeli. Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Bu yıl Nevruz'da başlayan o bahar iklimine kuvvetlice sahip çıkmalı. Biz Diyarbakır'da çok farklı bir hava atmofser gördük, Barışı gördük huzuru gördük. 'Artık yeter' diyenleri gördük.


Bu sadece bir başlangıç:

Sevgili kardeşlerim, bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse, birkaç yıl içinde olacakları varın siz de bir hayal edin. İnşallah bu süreç, bir kartopu gibi ilerleyecek. İlerledikçe büyüyecek, üyüdükçe umutları çoğaltacak. Bu bölgenin talihi inşallah değişecek. Diyarbakır değiştikçe Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değişecek. Diyarbakır değiştikçe, Irak değişecek, Suriye değişecek. Diyarbakır'dan doğan barış güneşi, inşallah tüm coğrafyamızı ısıtacak.


Gençlerin kanıyla beslenenler rahatsız:

Birileri rahatsız oluyorlar. Çünkü onlar, gençlerin kanıyla, canıyla besleniyorlar. Uyuşturucu ile zehirledikleri zavallı insanlardan, kaostan, krizden, ölümden, acıdan, yoksulluktan besleniyorlar. Onlara artık fırsat tanımayalım diyorum. Bu sürecin bozulmasına, sabote edilmesine fırsat tanımayalım. Kışkırtmalar engellemeler karşısında yiğitçe duralım biz. O eski Türkiye dönemini artık kapattık.


Tek bayrağımız var:

Bu milletin tek bayrağı var ve rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın, yıldız şehitlerimizin ifadesidir.

Bizim tek vatanımız var. Tek millet, tek bayrak, tek devlet... Bizim başka bayraklara ihtiyacımız yok. Ülkemizi bölene, bu gayretin içerisine girenlere müsamahamız yok. Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.


Sizi Allah için seviyorum:

Ben sizi Allah için seviyorum. Ben sizi ne Türk olduğunuz, ne Kürt, ne Laz, ne şu olduğunuz için... Beni yaradan Allah sizleri yarattığı için seviyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon