Erdoğan: Bunun adı fırsatçılık, tefecilik, vatana ihanet...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Irak tarafında yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız kalktı ondan sonra hepsi dağılmak durumunda kaldılar" dedi.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 16:09
Abone Ol google-news

<video:1218780>

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Gaziantep tüm dünyaya insanlık dersi verdi. Teröristlerden arındırılan bölgenin yeniden ayağa kaldırılmasında çok büyük sorumluluk üstlendi. Yaklaşık iki hafta önce, Fırat Kalkanı harekatı bölgesinin idari yapılanmasını yürütürken görevi başında vefat eden Gaziantep Vali Yardımcımız Ahmet Tugay İmamgiller'e Allah'tan rahmet diliyorum.

Ülkemizin huzurunu bozmak, fitne sokmak için çırpınan içerideki gafillere, teröristlere, ajanlara itibar etmeyen Gaziantepli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birliğine özellikle sahip çıkacak ve inşallah hep birlikte en yükseğe çıkaracağız. Gaziantep'ten rekor oy oranı bekliyorum. Millet Bahçemize, Hasan Celal Güzel'in adını verdik. İkinci millet bahçesini eski stadyumun yerine yapıyoruz.

Yerel ve yatay mimari ile inşa edeceğimiz 50 bin konutluk yeni bir şehri; tüm ticari kültürel alanlarıyla birlikte kuruyoruz. Bunu şimdi Türkiye'de şu anda sadece Gaziantep yaşıyor. Bu projenin ilk etabında halen 2795 konutun inşası ile yol çalışmaları devam ediyor.

<haber-yatay:1218733>

 

Bu sloganlar güzel ama şunları bileceksiniz ki bilmeyenlere anlatın. Dolayısıyla bak eğitim diyoruz. Eğitimde ne kadar derslik yaptık bunları anlatmamız lazım. 10 bin 830 adet derslik yaptık. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurduk.

"Sağlıkta şehrimize son 16 yılda 19'u hastane olmak üzere 80 adet sağlık tesisi açtık. 1875 yataklı şehir hastanemizin de bulunduğu inşaatımız devam ediyor. Bu bizim Gaziantep'e olan aşkımızı gösteriyor.

Bay Kemal'e sorarsan hiçbir destek verilmiyor. Ben sana resmi rakamları veriyorum Bay Kemal. Kardeşlerim şimdi gözümüzü Amonos Dağı'na diktik. Dağları tünelle geçeceğimiz, içinde viyadüklerin de olduğu yolla ilgili adımı inşallah bu yıl atmayı hedefliyoruz.

Biz bölüşmenin bereketine, dayanışmanın gücüne inanan bir milletiz. Bir tas çorbayı Çanakkale'de nasıl bölüştüysek burada da aynı şekilde bölüşüyoruz. Biz biliyoruz ki Peygamberimiz ne buyuruyor? Veren el, alan elden üstündür. Biz burada huzur ve güven içinde yaşarken yanı başımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin bombalarına bırakamayız. Bunu kimi zaman göstere göstere kimi zaman da sessizce yaparız. Ama mutlaka elimizden gelen gayreti yaparız. Coğrafyamızda hiçbir insani bağı olmayanlar 12 bin kilometreden öteden gelip elini kolunu sallardan biz duracak mıyız? Gençler şunu bir dinleyin: Diyorlar ki Türkiye'nin Suriye'de ne işi var. 1988 yılında Baba Esed ile o zaman Türkiye bir Adana Mutabakatı imzaladı. 2001'de bu aynı şekilde yenilenmiş yola devam edilmiştir. Sorsanız hepsine bunların hepsi DEAŞ'la mücadele için. DEAŞ'a ne yaptılar bilmiyoruz ama bir milyon Suriyeli kardeşimizin ölümüne göz yumdular.

Son 2 yılda yaklaşık 8 bin DEAŞ'lıyı gözaltına altı. Bunlardan 2 binden fazlasını tutukladık.


Şu ana kadar Suriye topraklarına geri dönen sığınmacıların sayısı 300 bine yaklaştı. Fırat'ın doğusunu teröristlerden arındırdığımızda milyonlarca kardeşimiz evlerine dönebilecek. Askeri hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Halen süren siyasi ve diplomatik süreçlerin neticesini bekliyoruz. İki gün önce Moskova'daydık. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız. Biz bu bedeli öderiz ama istiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyiz.

Şimdi geçenlerde TOBB'da Türkiye'nin tüm oda ve borsalarıyla bir araya geldik ve kendilerinden taahhüt aldık. Ve o gün ayrılana kadar rakam 2,5 milyonu bulmuştu. Yani 2,5 milyon istihdam sağlayacak Türkiye'deki odalarımız ve borsalarımız.

Şu tür sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor. Bir KOBİ'ye uygun şartlarda finansman sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine, götürüp faize ve finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Döviz kuru ve enflasyon konusunda, fiyatları şişiren kimi ticaret erbabının aynı şekilde devam ettiğine inanıyoruz. Dolar düştü mü? Düştü. Borsa yükseldi mi? Bak 100 bini yakaladı.

'Bunun adı fırsatçılıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir'

Şimdi marketlere bakıyoruz çarşıya pazara bakıyoruz. Maalesef marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunun uygulamasını yapacağız. Bunun adı fırsatçılıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Gaziantep Belediye Başkan adaylarını açıkladı. İşte o isimler:

ARABAN: Mehmet Özdemir

İSLAHİYE: Kemal Vural

NİZİP: Mehmet Sarı

NURDAĞI: Ökkeş Kavak

ŞAHİNBEY: Mehmet Tahmazoğlu

ŞEHİT KAMİL: Rıdvan Fadıloğlu

OĞUZELİ: Mehmet Sait Kılıç (MHP)

KARKAMIŞ: Mehmet Seydi Yılmaz (MHP)

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Fatma Şahin

<haber-dikey:1218860>

IRAK'TAKİ SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Erdoğan ardından AKP Gaziantep İl Başkanlığı teşkilat yemeğine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Bugün Irak tarafında yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız kalktı ondan sonra hepsi dağılmak durumunda kaldılar" dedi.


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"İngiltere'de bir ışıklı reklamla benim akademisyenleri öldürdüğümden bahsediyorlar. Neredeyse bu öldürdüğüm akademisyen, hiç böyle bir şeyi kendim bile duymadım, görmedim, bilmiyorum ama dünya zalimler, hainlerle dolu. Biz de diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem."

"Atatürk'ün partisiyiz, diyenler yerlerde sürünüyor çünkü onlar Atatürk'ü istismardan başka bugüne kadar bir şey yapmadılar. Zaten sağ olsa önce bunları hesaba çeker."

"Son dönemde Gazi Mustafa Kemal, andımız, Suriye, ekonomi ve mülteciler gibi hassas başlıklar üzerinden alevlendirilmek istenen gerilimler, önümüzdeki günlerde bizleri nelerin, hangi tür sınamaların beklediğinin işaretleridir."

"Güvenlik birimlerimizin son haftalarda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda ele geçirdiği malzemeler, örgütün seçim dönemini kana ve gözyaşına bulamak için ciddi hazırlıklar içinde olduğunu gösteriyor. Ama artık bunlar geçerli değil."

"Bugün yine Irak tarafında bir yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız, silahlı insansız hava araçlarımız kalktı, hepsi dağılma durumunda kaldı"
"İlkeler yerine ihtirasların yönettiği muhalefet nasıl ülkemizin talihsizliğiyse, AK Parti ve Cumhur İttifakı da Türkiye'nin istiklalinin ve istikbalinin teminatıdır."

"24 Haziran seçimlerindeki başarımızla Türkiye düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakmıştık. Bu başarıyı 31 Mart seçimlerine de taşıyarak ülkemizin beka sancağını yükseltmeye devam edeceğiz."

"Kayyuma teslim ettikten sonra Diyarbakır bir anda değişti, görseniz 'batı şehirlerinden bir farkı yok' dersiniz."

"Gaziantep'i CHP'den aldık. O gaziantep şimdi bugün bambaşka bir hale geldi."

"Birlik ve beraberliğimizi hedef alan çevrelerin aramıza girip zehirli fitne oklarını Cumhur İttifakı'na saplamasına fırsat vermeyeceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler