Erdoğan eski bakanının oyunu geçemedi

İzmir'de 30 Mart yerel seçimlerinde Binali Yıldırım yüzde 36 oy oranı elde etmişti. Erdoğan, kesin olmayan sonuçlara göre Yıldırım'dan yüzde 2 daha az oy aldı.

Yayınlanma: 10.08.2014 - 22:10
Abone Ol google-news

İzmirliler, sandık yerine tatili tercih etti. 30 Mart yerel seçimlerine katılım oranı yüzde 90,38 olarak gerçekleşirken kesin olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenin sandığa gitme oranı yüzde 76,77’de kaldı.

İHSANOĞLU İPİ GÖĞÜSLEDİ


Bir önceki seçime göre sandığa gitme oranı yüzde 15 geriledi. Tatil yerine sandığı tercih eden İzmirli seçmen ise tercihini çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan yana kullandı. İzmirli seçmenin kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 59’u İhsanoğlu’na oy verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de aldığı oy oranı yüzde 33, Selahattin Demirtaş’ın oy oranı ise yüzde 8 civarında kaldı. 30

30 MART'TAKİ OY ORANLARI


Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yüzde 50, AK Parti’nin başkan adayı Binali Yıldırım yüzde 36 oy oranı elde etmişti. MHP adayı Murat Taşer yüzde 8, Halkların Demokratik Partisi’nin oyu ise yüzde 3,5 oy almıştı.

BİNALİ YILDIRIM İZMİR’DE ERDOĞAN’DAN ÇOK OY ALDI


Başbakan Erdoğan’ın İzmir’den aldığı oy oranının Binali Yıldırım’ın gerisinde kalması dikkat çekti. Erdoğan, kesin olmayan sonuçlara göre İzmirli seçmenden Binali Yıldırım’a göre yüzde 2 daha az oy aldı. Son Cumhurbaşkanı seçiminde CHP ve MHP’nin çatı adayının aldığı yüzde 59 oy, yerel seçimlerde her iki partinin adayının aldığı yüzde 58’i az bir farkla geçtiği görüldü. En dikkat çekici oy oranını ise Selahattin Demirtaş elde etti. 30 Mart yerel seçimleri sonuçlarına göre Halkların Demokratik Partisi İzmir’de yüzde 3,5 oy alırken Demirtaş, yüzde 5 artışla bu oranı yüzde 8’e yükseltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler