Erdoğan Füle görüşmesi sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile Başbakanlık Merkez Bina'da yaptığı görüşme sona erdi.

Yayınlanma: 17.05.2012 - 10:15
Abone Ol google-news

Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmazken AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Füle, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte Başbakanlık'tan ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle'yi Başbakanlık merkez Binada kabul etti. Füle'nin Adalet Bakanlığı'ndaki görüşmesinin ardından yürüyerek Başbakanlığa geldiği görüldü. Görüşmede Türkiye'nin AB'ye üyeliği ile ilgili müzakere süreci ve 1 Temmuz'da Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin AB Dönem Başkanlığına gelmesi ile başlayacak yeni dönemde Türkiye AB ilişkilerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan Rum yönetiminin dönem başkanlığına gelmesiyle birlikte Türkiye AB ilişkilerinin sekteye uğrayacağının sinyalini vermiş Güney Kıbrıs'ı tanımayan Türkiye'nin AB ile ilişkilerine "6 ay süre ile ara verebileceğini" söylemişti.

 

'Krizi fırsata dönüştürmek için genişleme vizyonunu koruyun'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Komiseri Stefan Füle'yi kabulünde, "Avrupa'nın halihazırda yaşadığı krizi bir fırsata dönüştürmeyi başarmasını umut ettiğini" söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, krizin fırsata çevrilmesi için genişleme vizyonunun korunması gerektiğine vurgu yaptığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Füle'yle Başbakanlık Merkez binada yaptığı yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Avrupa'nın halihazırda yaşadığı kriz gündeme geldi. Avrupa'nın yaşadığı krizin bir fırsata dönüştürülmesini umut ettiğini belirten Erdoğan, Avrupa Birliği'nin bunu başarabilmesi için kendi içine kapanma yerine, genişleme vizyonunu korumasının önemli olduğunu vurguladı.

Stefan Füle de Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin önemine değindi. Üyelik sürecine hız kazandırmak için Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte ilan ettikleri "Pozitif Gündem" hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgi verdi. Türkiye'nin AB üyeliği için gerçekleştirdiği reformlar için Erdoğan'a teşekkür eden Füle, reformlar konusundaki desteğin devamının da öneminin altını çizdi.

 

İlgili haber için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler