Erdoğan: Orada hedefe ulaşamadık

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak da inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle cumhur ittifakıyla çözmenin gayreti içinde olacağız" dedi. Erdoğan'ın konuşmasında kullandığı "ötekileştirilmiş vatandaşlarımız 1. sınıf vatandaş olarak tüm imkanlardan istifade etmeye devam edecektir" ifadeleri de dikkat çekti.

Yayınlanma: 24.06.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

<video:1008038>

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle;

"Gayrıresmi sonuçlar belli oldu"

"Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gayrıresmi sonuçlar belli oldu. Milletimiz şahsıma cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti. Aynı zamanda AK Parti'ye meclis çoğunluğunu vermek suretiyle çok önemli bir sorumluluk yükledi."

"Milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş ve tercihini yapmıştır"

"Şahsıma, partime ve ittifakımıza oy veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Tüm oy kullanma hakkına sahip olan kardeşlerime özellikle bu demokratik görevlerini yerine getirdiği için şükranlarımı ithaf ediyorum. Türkiye'nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş ve tercihini yapmıştır. Seçimlerin büyük bir olgunlukla karşılanmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Seçime katılan tüm cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını tebrik ediyorum. Kimsenin kendi başarasızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek ülkemiz demokrasinin büyük gücüne zarar vermeyeceğini umut ediyorum."

 BÖLÜM 1

<video:1008023>

 BÖLÜM 2

<video:1008187>

 

Erdoğan'dan ötekileştirilmiş vatandaş açıklaması

"Ülkemize hala şaşı bakanları bu sonuçları çok iyi okumayı davet ediyorum. Türkiye'nin bir demokrasi sınavından daha başarıyla geçmesi için çaba gösteren YSK'den müşahitlere kadar herkese teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülkelerin tamamına şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış. Bundan sonra bizim için daha fazla çalışma zamanıdır. Seçim döneminde yaşanan gerginlikleri geride bırakma zamanıdır. Tüm kurum ve kurallarıyla demokrasiye olan bağlılığımızı daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Geçtiğimiz 16 yılda vesayet, cuntacı, darbeci, siyasi- ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerde geri gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Geçmişte her ne sebeple olursa olsun ötekileştirilmiş vatandaşlarımız bu ülkenin 1. sınıf vatandaş olarak demokrasiden ekonomiye tüm imkanlardan istifade etmeye devam edecektir. Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden inancından, hayat biçiminden kıyafetinden horlanmasına, özgürlük alanının daraltılmasına asla izin vermeyeceğiz."

"Yargımızı tarafsız ve bağımsız niteliğini güçlendirmek için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz"

"Dünya değiştikçe reform ihtiyacımız hiç bitmeyecektir. Yargımızı tarafsız ve bağımsız niteliğini güçlendirmek için gereken adımları atmayı sürdüreceğiz. Hak ve ihtiyaçlar konusunda yeni açılımları sürdüreceğiz. Vesayetin, darbecilerin, siyasi-ekonomik çetelerin, sokak çetelerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri yapmadan bize durmak yok."

"PARLAMENTODA İSTEDİĞİMİZ SONUCA ULAŞAMADIK"

Erdoğan, "Gerek yurt içi gerek yurt dışı şu anda gelen tüm neticiler hamdolsun gayet olumlu, güzel. Ve parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak ta inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle cumhur ittifakıyla çözmenin gayreti içinde olacağız. Allah yar yardımcımız olsun. Buradan ayrıca Kısıklı'ya da seslenmek istiyorum. Orada da büyük bir teveccüh var, beklenti var. Bu akşamki organizasyonu inşallah iptal edelim. Sadece Ankara'daki balkon kouşmasıyla bu işi toparlayalım diyorum. Sizleri allaha emanet ediyorum. Kısıklı'daki kardeşlerimi de Allah'a emanet ediyorm. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun inşallah" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasını helallik isteyerek tamamladı.

ERDOĞAN'IN BALKON KONUŞMASI İÇİN ANKARA'YA GİDİYOR

Erdoğan'ın, bu geceyi İstanbul'da geçireceği, Ankara'ya yarın gideceği ve balkon konuşmasını yarın yapacağı aktarımıştı. Edinilen son bilgiye göre Erdoğan, balkon konuşması için Ankara'ya gidiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler