Erdoğan: PKK'nin tarih açıklaması yanlış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nin sınır dışına çıkmasıyla ilgili tarih açıklamasını değerlendirirken, "Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler de bana göre yanlış şeylerdir. Yani yapacaksanız bir şeyi zaten bunu tarih açıklamaya, şuna buna gerek yok" dedi.

Yayınlanma: 07.05.2013 - 09:06
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yurttaşlara hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Anketlerde AK Parti'nin oyu yüzde 50'nin de üzerine çıkarak yüzde 52 civarında. Engelleri kaldırıp her alanda hizmetler hayata geçirdiğimizde oyumuz daha da artacaktır. 2023 hedefindeyiz. Bu hedeflere kararlılıkla yürüyoruz. Eylül ayında bir başka hedefi 2071'i ilan etmiştik. Biz o tarihi göremesek de bugün doğan çocukların böyle bir hedefle büyümesi için yolu hazırlıyoruz. Bugünün gençlerinin erişecekleri bir başka yıl dönümü de bugün burada ilan etmek istiyorum; İstanbul'un fethinin 600. yıldönümünü de AK Parti'nin hedefleri arasına koyuyoruz. Şahsım dahil bir çoğumuz o tarihlere de erişemeyecek. Daha müreffeh bir Türkiye yaratmak için şimdiden kolları sıvıyoruz ve 2053 yılını başka bir hedef olarak önümüze koyuyoruz.

- Bizim neslimize birer Fatih olma şuuru vermedi, ama biz bugünün gençlerine iddialı hedefler sunmak zorundayız. Arif Nihat Asya Fetih mısralarında diyor ki;

Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
Göster, kabaran sular nasıl yıkar bendini ?
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini
Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın;
Fatihin İstanbulu fethettiği yaştasın.!

- 2053 ve 2071 hedefleri için yeni Fatihler yeni Alparslanlar yetiştirme özgüvenini de gençlerimize aşılayacağız. Muhalefetin 2053 yılında ne olduğunu tahmin etmek zor değil. Bahçeli 140. yılında MHP'nin nasıl 40 yıl sonra iktidara geleceklerinin hesabını yapacaktır. Allah ömür verir de 2053'e ulaşırsak biz durmak yok yola devam diyenelerden olacağız. 2053 yılında tek parti CHP döneminin zulümlerini hatırlatıyor olacağımızı idda edenler olabilir. Biz o gün hayatta olrusak yerimizi çoktan gençlere bırakmış eserlerimizle gurur duyanlardan oluruz inşallah.

'Kapatılan vakıflar yeniden açılacak'

- 28 Şubat sürecinde vakıflar ciddi zarar gördü, 9 vakıf kapatıldı. Bu mağduriyeti gidermek için kapatılan vakıfların yeniden kurulmasına imkan sağlayacak tasarıyı Meclis'e gönderiyoruz. Tasarıyla taşınmazlar yeni vakıflara iade edilecek.

'Yolsuzluk hortumlarını kestik'

- Kapatılmak istenen, kapasına kilit vurulmak istenen Halkbank’a 13 milyar dolar piyasa değeri biçiliyor. Esnafa 7.5 milyar kredi sağladı. Avrupa'nın en hızlı büyüyen bankası oldu. Yolsuzluk kalkınca varacağınız yer burası. Bu iktidar yolsuzluk hortumlarını kesen iktidar olmuştur. Halkbank'tan kredi kullanan esnaf sayısı 38 bindi, şu anda 260 bin esnafımız Halkbank'tan kredi kullandı. Esnafa yatırım kedisi kullanma imkanı sağladık. Esnafa faiz oranlarını yüzde 4-5 aralığına gerilettik.

Ziraat Bankası


- Ziraat Bankası bırakın çiftçiye yararlı olmayı, devlete 19 milyar liralık fatura ödetiyordu. Ziraat Bankası’nın zararı bitti, kâra geçti. Kamuya 20 milyar lira kaynak aktardı. Ziraat Bankası çiftçiye 19 milyar lira kredi sağladı.

- Çiftçinin Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredinin faiz oranını birer puan düşürüyoruz. 

Muhalefete: Çarkçıbaşı

- CHP Genel Başkanı, ‘u’ dönüşleri nedeniyle milletimiz tarafından çarkçıbaşı olarak sınıflandırdı. Ancak MHP Genel Başkanı, sağ kulvardan CHP Genel Başkanı’nı ciddi ciddi zorluyor. MHP Genel Başkanı’nın maskesini düşürmeye devam edeceğiz.

PKK'nin çekilmesi

Erdoğan, TBMM grup toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, terör örgütü PKK'nin 1999'daki sınır dışına çıkış sürecini hatırlatarak, "Hafta sonu konuşmanızda bu sürece ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklama beklediğinizi ifade ettiniz. Henüz Sayın Bahçeli'den bir cevap gelmedi. Eğer Bahçeli suskunluğunu devam ettirirse bu konuda bir değerlendirmede bulunacak mısınız" sorusu üzerine Erdoğan, "Vakti, saati gelince değerlendiririz" dedi.

"Terör örgütünün 8 Mayıs'ta sınır dışına çıkma kararı aldığını" hatırlatan bir gazeteciye de Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Böyle tarih vesaire gibi bir şey, bizim açımızdan önemsenecek şeyler değil. Zira bu tür şeylerde verilen tarihler, sağ olsun medyanın yazılı, görsel ortaya koymuş olduğu haritalar, bana göre çok gayri ciddi tespitlerdir. Yani harita belirlemek, yok şunu, bunu yapmak falan. Biz bir defa şu anda hükümet, devlet olarak bir şey ortaya koyduk. İlkemiz,silahlar bırakılmak suretiyle ülkemizi terk etmeleridir. Nereden, nasıl terk ederler, onlar, onların bileceği bir şeydir. Bunun dışında herhangi bir tanımlama yapmak, bizim şu anda stratejimiz, taktiklerimiz içerisinde yer almaz."

"Nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler"


Başbakan Erdoğan bir gazetecinin, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "1999'daki çekilmeye ilişkin bazı gerekçeler açıklamıştınız. Bu gerekçeler nedeniyle tarih gizli tutulmuş olabilir mi" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Bu, onlarla alakalı bir şey değil, farklı bir dönem. Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler de bana göre yanlış şeylerdir. Yani yapacaksanız bir şeyi zaten tarih açıklamaya, şuna buna gerek yok. Bunun esasları, sadece silahları bırakmak suretiyle terk etmektir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler."

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun size reform süreciyle ilgili bir çağrısı oldu" diyen bir gazeteciye de Erdoğan, "Sabah söylediği akşam söylediğini tutmayan birisiyle artık bu tür şeyleri konuşmanın bir anlamı yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımının Spor Toto Süper Ligi 2012-2013 Sezonu şampiyonluğuyla ilgili sorular üzerine, Galatasaray'ı tebrik ettiğini belirterek, Teknik Direktör Fatih Terim'i arayıp kutladığını söyledi.

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor karşılaşmasının güzel bir final maçı, her iki tarafın da güzel golleri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Galatasaray, şampiyona yakışır şekilde oyun sergiledi. Ben de Fatih hocam nezdinde hepsini kutladım, tebrik ettim, başarılarının bundan sonra da uluslararası bazda da devamını diliyorum" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler